За півроку нова школа на Володимиреччині подорожчала вдвічі

1831 0

Ми у соцмережах:

За півроку нова школа на Володимиреччині подорожчала вдвічі

Понад 200 учнів в Озерцях Володимирецького району ще з минулого року мали навчатися у новозбудованій школі замість 80-річної тісної будівлі. Проте торік термін здачі в експлуатацію новобуду продовжили, а цього року за кілька місяців до завершення будівництво подорожчало удвічі.

Розпочали будувати школу в Озерцях у 2016 році, проте підприємство «Енергомонтаж», виконавши робіт на 3 млн грн, розірвало з обласним департаментом будівництво договір за згодою сторін. У 2017 році, коли розлючені батьки озерських школярів вирішили не пускати дітей до школи, вимагаючи будівництва нової, департамент уклав угоду з новим підрядником — фірмою «Фіалка», яка погодилася до кінця 2018 року збудувати школу за 36,3 млн грн. Проте вже за рік термін здачі в експлуатацію продовжили до кінця 2019-го.

Паралельно департамент замовив доопрацювання проектно-кошторисної документації — у попередній, кажуть, не передбачено усіх робіт, зокрема, будівництва спортзалу на місці старої школи та їдальні. Після коригування проектно-кошторисної документації було оголошено новий тендер — знову на майже 34 млн грн. У серпні на торги подалися дві фірми («Фіалки» серед них не було), проте пропозиції обох відхилили через помилки у документації. Наразі подають пропозиції на новий конкурс, аукціон заплановано на 5 листопада.

Як зазначали у департаменті будівництва, поки триватиме зведення додаткових приміщень, школярі користуватимуться старою їдальнею та обходитимуться без спортивного залу. Коли ж діти зможуть піти до нової школи, у департаменті будівництва не уточнюють. Хоч раніше була така обіцянка — наприкінці жовтня.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також