За полювання на лося каратимуть

1032 0

Ми у соцмережах:

За полювання на лося каратимуть

Лося європейського занесено до Червоної книги України з категорією «вразливий». Лісівники попереджають, що за незаконне полювання на нього тепер передбачено кримінльну відповідальність.

На сьогодні в лісах Рівненщини триває таксація диких тварин, тобто визначення їх кількості.  Торік чисельність лося в області становила понад 1300 голів, поширений він практично на всій території Рівненської області.

Лося європейського занесено до Червоної книги України з категорією «вразливий», відтак за незаконне полювання на нього передбачено покарання відповідно до статті  248 Кримінального кодексу України. Про це наголосив на зустрічі з користувачами мисливських угідь перший заступник начальника Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Сергій Івашинюта.

Відповідно до статті 248 Кримінального кодексу України незаконне полювання на тварин, що занесені до Червоної книги України,  карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста шістдесяти до двохсот сорока годин, або обмеження волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів полювання та всього добутого. Суворіше покарання передбачено за ті самі дії, вчинені службовою особою з використанням службового становища, або за попередньою змовою групою осіб.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також