За стрілянину з автомата суд залишив старосільця у СІЗО

1499 0

Ми у соцмережах:

За стрілянину з автомата суд залишив старосільця у СІЗО

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно 31-річного мешканця Рокитнівського району Давила Шевченка, який підозрюється у хуліганстві із застосуванням вогнепальної зброї.

Це трапилось у травні минулого року у Старому Селі, що в Рокитнівському районі.  Давид Шевченко прийшов з автоматом у приміщення, яке було нелегально пристосоване під кафе. Воно розташовувалось на території сільськогосподарського приватного підприємства «Верес». У присутності людей безпідставно зробив  понад  5 хаотичних пострілів вгору. На  зауваження присутніх чоловік не реагував та погрожував їм застосуванням насильства. А коли  троє чоловіків намагалися відібрати в нього автомат, підозрюваний одному з них заподіяв тілесні ушкодження.

Цьогоріч третього червня Рівненський міський суд обрав  підозрюваному запобіжний захід — тримання під вартою.

Захисник підозрюваного оскаржив ухвалу місцевого суду. Він просив обрати для клієнта запобіжний захід, не пов’язаний з триманням під вартою, і переконував суд, що стороною обвинувачення не було надано достатніх доказів, які б підтверджували існування ризиків.

Суддя-спікер Рівненського апеляційного суду Володимир Іващук повідомив РВ, що колегія суддів палати з розгляду кримінальних справ заслухала доводи сторін. Взявши до уваги той факт, що у випадку звільнення підозрюваного з-під варти він може переховуватися від слідства та суду, незаконно впливати на потерпілих та свідків у цьому кримінальному провадженні, знищити, приховати або спотворити речі і документи, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення, а також, що обґрунтовано підозрюється у вчиненні тяжкого злочину, за вчинення якого передбачено покарання -  позбавлення волі на строк від 3 до 7 років, ухвалу слідчого судді Рівненського міського суду від 3 червня 2019 року про тримання під вартою відносно підозрюваного  колегія залишила без змін, а  скаргу захисника — без задоволення.                                                     

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також