За відмову від хабарів прикордонникам тепер дають премії

1428 0

Ми у соцмережах:

За відмову від хабарів прикордонникам тепер дають премії

Тільки з початку цього року у Державній прикордонній службі України було відзначено 39 військовослужбовців.

Персонал Державної прикордонної служби, який сумлінно виконує свої службові обов’язки, при цьому проявляє особливу старанність, ініціативу та високий професіоналізм, за ініціативи голови Державної прикордонної служби України Сергія Дейнека, окрім відомчих нагород, відзначають ще й грошовими преміями.

Тільки з початку цього року у Державній прикордонній службі України було відзначено 39 військовослужбовців. Преміями на загальну суму 185, 5 тисяч гривень було заохочено 32 прикордонників, ще 7 – відомчими відзнаками та нагородами.

Варто зазначити, що прикордонники були відзначені з різних регіонів. Так, 5 військовослужбовців Південного регіонального управління прикордонного відомства було заохочено грошовою премією у розмірі по 20 та 10 тисяч гривень кожному відповідно, а ще троє військовослужбовців отримали нагрудний знак «За мужність в охороні державного кордону».

Нагороди прикордонники отримали в тому числі і за викриття спроби організації масштабного міжнародного каналу переміщення сигарет. Ділки намагалися налагодити незаконні поставки курива до країн ЄС транзитом через територію України та Молдови із Об’єднаних Арабських Еміратів. Схему з порушенням українського, молдовського та міжнародного законодавства було викрито на території Чорноморського рибного порту. Загальна кількість вилучених цигарок склала понад 1,7 мільйона пачок на загальну суму 69 мільйонів гривень.

Також преміями у розмірі 20 та 10 тисяч гривень був відзначений персонал Західного та Південного регіональних управлінь за виявлені великі партії важких наркотиків. Зокрема прикордонники Чопського загону виявили у вантажному автомобілі в пункті пропуску «Ужгород» понад 370 кілограмів наркотичної речовини «героїн». А військовослужбовці Одеського загону в морському порту «Південний» в контейнері, що прибув з Еквадору, виявили та вилучили понад 50 кг наркотичної речовини «кокаїн».

Нагороджено грошовими преміями і прикордонників, які несуть службу в зоні ООС та протидіють незаконному переміщенню осіб та товарів. Окремо, за рішенням Голови служби, грошовою премією відзначено 13 прикордонників, які відмовились співпрацювати з протиправними елементами та не погодились на прийняття неправомірних рішень, адже для них корупційні дії є неприпустимі. 

А ось при прикордоннник з Дубровицького району Рівненщини премії ніколи вже не отримає, бо взяв хабар. Встановлено, що прикордонник реалізовував серед місцевих мешканців села Жадень Рівненської області незаконно заготовлену ним деревину породи дуб. Загальна сума проданих ним заготівок сягнула майже 44 тис. грн.

Прикордонника заскочили якраз під час отримання від місцевого мешканця 4 тис. грн. неправомірної вигоди за сприяння у безперешкодному вивезенні, придбаних в нього лісоматеріалів із контрольованого прикордонного району.

Читайте більше: На Дубровиччині затримали прапорщика-прикордонника на незаконній вирубці дубів та отриманні хабаря


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також