Як вулиці Рівного закидали ялинками

1247 0

Ми у соцмережах:

Як вулиці Рівного закидали ялинками

Понад 16 тисяч ялинок та сосон оптом продали цього року рівненські лісгоспи, вторгувавши трохи більше мільйона гривень. На ринку живі новорічні дерева роздрібні торговці оцінювали від 50 до 300 грн. А зранку 1 січня можна було отримати навіть безкоштовно — непродані дерева покинули там, де й продавали.

На відміну від роздрібних торговців, лісівники краще продумали «новорічний бізнес». Як зазначає речниця обласного управління лісового господарства Світлана Горошко, у лісгоспів не залишилося зрубаних та нереалізованих ялинок. Бо рубали суто під замовлення, а у спеціалізованих магазинах, які розташовані поряд з лісами, продавали по кілька ялинок, не запасаючись наперед.

А ось прибирати після деяких торговців ялинками довелося комунальникам. Хоча схема реалізації непроданих дерев у Рівному давно налагоджена: невикористані ялинки приймає як трест зеленого господарства, так і приватні підприємства, які пускають їх на щепу для твердопаливних котлів. Окрім того, дерева можна було завезти у рівненський зоопарк.

Ялинки та сосни з будинків та квартир рівнян також прибиратимуть комунальники. Проте оскільки новорічні дерева масово виносити розпочнуть тільки після 14 січня, як саме їх збиратимуть — у Рівному поки не вирішили.

Ростислав Кралюк, директор КАТП 1728:

До прибирання ялинок після торговців нас не залучали — працювали, думаю, трест та спецкомбінат. У міськради були списки тих, хто продавав ялинки, адже підприємці брали дозволи на торгівлю, тож, думаю, з ними провели бесіди. Трест зеленого господарства та спецкомбінат відповідатимуть і за переробку ялинок, які принесуть рівняни після свят. А чи будуть залучати нас на допомогу, буде вирішено після Різдва. В Одесі, наприклад, влаштували пункти збору, в яких тим, хто приносить ялинку, дають цукерку. Можливо, у нас таке теж буде. Але люди, якщо це буде далеко від дому, не нестимуть ялинки. Може, будуть облаштовані місця біля сміттєвих контейнерів — звідти ми будемо возити їх. Не на сміттєвий полігон — у Рівному є немало місць, де подрібнюють ялинки на щепу. Не думаю, що виникатиме проблема з тим, куди подіти новорічні дерева у Рівному.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також