Засолювання оселедця за рецептом фінських моряків — цікавий спосіб приготування смачної закуски. І корисної. Адже оселедець, хоч і простіший за червоні сорти риби, але не менш багатий на омега-3, калій, магній та інші потрібні для організму мікроелементи.
Для приготування потрібні такі продукти: ріпчаста цибуля — 2 шт., сіль — 1/2 ч. л., цукор — 1/2 ч. л., оцет 9% — 2 ст. л., оселедець малосольний — 2 шт., гірчиця гостра — 2 ч. л., гірчиця зернова французька — 2 ч. л., мед — 1 ст. л., лимонний сік — 2 ст. л., олія — 100 мл.
Наріжте цибулю півкільцями. Додайте сіль, цукор, оцет, залийте окропом і залиште на 10 хвилин маринуватися, потім злийте воду.
Далі готуємо маринад для оселедця. Для цього в глибокій мисці змішуємо гірчицю — зернову і звичайну, мед, сік лимона та олію.
На дно ємності викладаємо підготовлену цибулю, потім малосольний оселедець, нарізаний порційними шматочками, поливаємо зверху маринадом, знову викладаємо цибулю, оселедець і ще раз все поливаємо маринадом.
Через дві години закуска готова.