Замах на зґвалтування дівчинки: суд у Рівному зменшив термін для обвинуваченого, який має потяг до малих дітей

1213 0

Ми у соцмережах:

Замах на зґвалтування дівчинки: суд у Рівному зменшив термін для обвинуваченого, який має потяг до малих дітей

Рівненський апеляційний суд частково задовольнив апеляцію Павла Коржика, призначивши йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на десять років. Ухвалу під час засідання, яке відбулося у форматі відеоконференції, зачитав головуючий суддя Василь Сачук.

В якості строку відбування покарання, згідно з так званим "законом Савченко", Павлу Коржику також зарахують строк його попереднього ув'язнення, а це майже три роки – із лютого 2017-го і дотепер, із розрахунком один день попереднього ув'язнення – за два дні відбування покарання, повідомляє Суспільне. Упродовж трьох місяців сторони можуть оскаржити цю ухвалу у Касаційному кримінальному суді.

Нагадаємо, чоловіка обвинувачували у здійсненні замаху на зґвалтування десятирічної дівчинки у Здолбунові в лютому 2017-го року. У липні цього року Здолбунівський районний суд визнав Павла Коржика винним і призначив йому покарання у вигляді 13 років позбавлення волі.

Головуючий суддя Василь Сачук:

– Остаточно призначити Коржику Павлу Миколайовичу покарання у виді 10 років позбавлення волі. В решті – вирок залишити без змін. Ухвала може бути оскаржена до Касаційного кримінального суду упродовж трьох місяців.

Представниця сторони обвинувачення у суді, прокурорка Олена Равко, після завершення засідання повідомила, що поки не знає, чи оскаржуватиме прокуратура ухвалу апеляційного суду. Чоловік, якого суд визнав винним у замаху на зґвалтування – спілкуватися із журналістами відмовився. Матір дівчинки, яка попросила не показувати її обличчя, більш справедливим вважає вирок суду першої інстанції.

Матір:

– Це зовсім малий вирок. Я б залишила в силі рішення суду першої інстанції. Бо такій людині не можна вірити. Я не впевнена, що він, коли вийде, не продовжить це робити. Бо він під час психологічної експертизи зізнавався, що в нього є потяг до малих дітей. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також