Замість аміаку — вареники

2466 0

Ми у соцмережах:

Замість аміаку — вареники

У той час як великі заводи та фабрики зупиняються, скорочуючи виробництво і працівників, з’являються у Рівному нові підприємства, налагоджуючи нерідко не традиційний для нас бізнес.

Цих квітів у Рівному не знайдеш У с.Заболоття Володимирецького району, що поблизу Кузнецовська, із середини вересня запрацював тепличний гідропонний комбінат спільного українсько-словацького підприємства «Флорія-Україна», який займається вирощуванням гербер. На першому викупленому гектарі землі нині освоюють вирощування 15 сортів цих квітів. З часом, як повідомив співвласник компанії «Флорія-Україна» Олег Ординат, комбінат має намір взяти в оренду на 49 років ще близько 10 га землі під теплиці для вирощування гербер. — Ми підписали угоду з компанією «Укрфлора», яка займається реалізацією наших квітів, — розповідає п.Ординат, — тому продаватимуться переважно у Києві, у Рівному гербер із Заболоття ви не зустрінете. Щоправда, наші квіти будуть в одному квітковому магазині в Кузнецовську. «Укрфлора» також є нашим ексклюзивним представником в Україні. Нове, незвичне для Полісся квіткове підприємство обійшлося інвестору, СП «Флорія-Україна», в 1,2 мільйона євро.

Гощанські вареники Вареники, пельмені, млинці, налисники — усього близько 50 найменувань напівфабрикатів із сировини українського виробника випускатиме підприємство з виробництва морожених напівфабрикатів у с.Бугрин Гощанського району. До кінця цього року, можливо, у листопаді, його відкриє товариство «Країна смаку». Придбавши старе приміщення колишнього консервного заводу, «Країна смаку» ще взяла в оренду земельну ділянку з приміщенням загальною площею 4,6 га. Як повідомила начальник відділу економіки Гощанської райдержадміністрації Оксана Чучман, спочатку працюватиме одна технологічна лінія, на виробництві буде задіяно близько півтори сотні людей. У перспективі підприємство запустить й інші виробничі лінії, усього на заводі планується працевлаштувати 600 людей. Загальний обсяг інвестицій у це підприємство для азербайджанського інвестора становив 10 мільйонів євро. Планова потужність заводу — 100 тонн продукції на рік. Для працівників на території підприємства буде збудовано гуртожиток. Інвестор також надає допомогу Бугринській сільраді та сільській школі, чим уже здобув прихильність місцевої влади. Раніше запуск першої лінії виробництва планувався на лютий цього року, а до кінця року підприємство мало вийти на повну потужність. Аналогічне підприємство «Країна смаку» відкрила раніше в місті Бровари Київської області.

Білі халати для Європи На 14 жовтня заплановане відкриття фабрики з випуску одноразового медичного одягу «Фапомед» у Гощі. У це підприємство, четверте аналогічне в Європі, португальська компанія Fapomed інвестувала 5 мільйонів євро. Шестеро майбутніх менеджерів підприємства днями повертаються з Португалії з одномісячного стажування у м.Порто коштом компанії. Ще кілька десятків майбутніх працівників нижчої ланки навчаються зараз у Гощанському центрі зайнятості. Зарплатню тут обіцяють у середньому півтори тисячі гривень плюс гарантований державою соціальний пакет. Спочатку на підприємстві працюватиме 250 людей; при виході на повну потужність у три зміни тут може бути зайнято близько 400 працівників. Нині закінчуються будівельні роботи, адже приміщення буде нове, після їхнього завершення встановлять обладнання. Завод працюватиме на давальницькій сировині. За контрактом з фірмою «Три-М» усю виготовлену продукцію будуть відправляти в країни Європи. В Україну пошитий у Гощі медодяг потраплятиме через ту ж компанію. Хоча райдержадміністрація сподівається, що зможе посприяти, аби той одяг не кружляв Європою, а постачали його у рівненські лікарні напряму.

”Інсеко» будує завод з виробництва біогазу Насіннєва компанія «Інсеко» має намір збудувати завод з виробництва біогазу на полях-фільтратах Бабинського цукрового заводу. Попередня вартість будівництва — 40 мільйонів євро. — Ми змінимо технологічний процес на заводі, у результаті поля-фільтрати цукрового заводу звільняться, — розповідає віце-президент компанії Анатолій Камінський, — має бути також дотримана санітарна зона. Підприємство будуватимуть у три етапи. Першу чергу, можливо, закінчать до кінця 2010 року. Дату закінчення будівництва Камінський не називає, усе залежатиме від ситуації в країні та від можливостей залучення банківських кредитів. Сировиною для виробництва буде жом — відходи Бабинського цукрового заводу, а також кукурудзяний силос та амарант. Проектна потужність підприємства — 40 мільйонів кубометрів біогазу на рік. Компанія «Інсеко» вирощує зерно й цукровий буряк, насіння й гібриди вітчизняної та закордонної селекції, має також власний автомобільний парк, три заводи, обробляє 37 тис. га землі у Рівненській, Хмельницькій, Львівській і Тернопільській областях.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також