Замість локшини — офіс

3286 0

Ми у соцмережах:

Замість локшини — офіс

Що потрібно рівнянам? Чого вони хочуть? Відповідь досить легко знайти після прогулянки містом. Кав’ярні, торгові центри, автомийки, готелі, культові споруди… Одне слово — повний набір послуг для задоволення потреб як найприземленіших, так і духовних. Особливо прикметною для розуміння оцих потреб рівнян була остання сесія міської ради, на якій традиційно розглядалися земельні питання. І тепер, після рішення депутатів, залишається очікувати на нові будівлі в Рівному, які виростуть на орендованих землях.

Усе — для авто Майстерню, розташовану на вул.Князя Володимира, 82-Б у Рівному, в травні 2005 року купив підприємець Анатолій Комаренко. Тепер він реконструюватиме її під станцію техобслуговування автомобілів і добудовуватиме до неї автомийку. Земельна ділянка площею 1640 кв. метрів, яку надали підприємцю в оренду, для обслуговування будівлі досі перебувала у постійному користуванні КТП «Комуненергія». А вже діючу станцію техобслуговування автомобілів, що на вул. Князя Володимира, 109, буде розширено. Також тут збудують автосалон. Земельну ділянку площею 5500 кв. метрів для цього надала в оренду на десять років міськрада. Отримав бажану для оренди землю і підприємець Володимир Соловей — на вул. Олеко Дундича, 1-А він влаштує автостоянку, а на вулиці С. Дем’янчука — мийку легкових автомобілів.

Не просто житло, а комплекс Житлово-громадський комплекс буде зведено між будинками №404-А та №416 на вул.Соборній у Рівному. Земельну ділянку для цього в оренду на десять років надано міському управлінню капітального будівництва. Інвестора для спорудження цього житлово-громадського комплексу обиратиме міська комісія з питань визначення інвесторів з будівництва об’єктів житла, соціально-культурної сфери, інженерних мереж. А на розі вул. Олени Теліги та Боярка у Рівному буде збудовано житлово-торговельний центр — земельну ділянку площею 956 кв. метрів надали в оренду на десять років ТОВ «Промбуд».

Офіси переважають Навпроти іграшкової фабрики на вулиці Гетьмана Мазепи спочатку планувалось звести житловий будинок. Однак у власника цієї земельної ділянки п.Лукашика наміри змінились — тепер тут збудують офісний центр. Згоду на зміну цільового призначення землі дала міська рада і приватній фірмі «ОЛГА» на вул.Гагаріна, 39 — замість цеху макаронних виробів тут створять адміністративно-діловий центр. Офісно-торговельний заклад буде і в реконструйованому приміщенні склоприймального пункту на вул. Ніла Хасевича, 1-А у Рівному. Земельну ділянку для цього в оренду на десять років надали підприємцю із Здолбунова.

Харчувати людей — приємно і вигідно Літній майданчик для кафе збудує на майдані Короленка у Рівному після реконструкції Будинку одягу підприємець Віктор Вайнер. Земельну ділянку площею 185 кв. метрів для цього міськрада надала в оренду на десять років. А відомому в Рівному адвокату Володимиру Цуняку міськрада дозволила реконструювати літнє кафе з добудовою на вулиці Кіквідзе, 15, власником якого він є.

Замість льону — пилорама Цех з промислового виробництва товарів народного споживання буде створено на вул. Гагаріна, 39 — земельну ділянку площею 399 кв. метрів для реконструкції будівлі очищення промислових стоків під цех отримало в оренду ПП «Райдас». Землю для обслуговування будівлі пилорами на вул. Фабричній, 12 надали в оренду підприємцю Володимиру Дегурку — раніше на цьому місці були виробничі приміщення ВАТ «Рівнельон», але ще у листопаді 2004 року з прилюдних торгів їх придбав підприємець і розташував пилораму.

Гуртожиток — у профілакторії Гуртожиток у колишньому приміщенні профілакторію ВАТ «Рівнельон» на вул. Фабричній, 12 облаштує для студентів Міжнародний економіко-гуманітарний університет ім.С.Дем’янчука. Будівлю профілакторію цей навчальний заклад купив у грудні 2003 року. А на останній сесії міськради земельну ділянку площею 3475 кв. метрів, на якій розташований профілакторій, міські депутати віддали навчальному закладу в оренду на 49 років для реконструкції профілакторію під гуртожиток.

Готелів стане більше Кафе з готелем, сауною і басейном з’явиться на вул. Підкови, 17-А у Рівному. ТОВ «Бімол» реконструює для цього розташоване тут незавершене будівництво. Відвести для цього земельну ділянку площею 2372 кв. метри міськрада змушена була на підставі рішення Третейського суду. Ще один готель разом із торговельно-автосервісним комплексом та стоянкою автомобілів збудує підприємець Руслан Шевчик на вул. Мельника, 25.

Для духовних потреб Церква святого Стефана буде збудована на розі вулиць Макарова і Пржевальського у Рівному. Земельну ділянку під її будівництво міськрада надала в оренду релігійній громаді Української автокефальної церкви.

Магазини усе заполонили Салон-магазин добудують до будинку №9 на вул. Курчатова у Рівному. Земельну ділянку площею 356 кв. метрів для цього виділили в оренду підприємцю Жанні Білецькій. Більша частина цієї земельної ділянки досі була в постійному користуванні ВАТ «Рівнепасвантажтранс», решта — у запасі міста. Магазин і торговельно-сервісний центр буде зведено на вул.С. Бандери, 1-Г. Земельну ділянку площею 1887 кв. метрів для цього на останній сесії міськради вирішено продати способом викупу власнику розташованого тут нерухомого майна ТОВ фірмі «Амур». Торговий центр з’явиться невдовзі й на вул. С. Петлюри, 22 у Рівному. Продати тут земельну ділянку площею 1181 кв. метр способом викупу ТОВ «Укренергоресурс» для закінчення будівництва та обслуговування торгового центру, а також гаражів для службових автомобілів вирішили на сесії міськради. Магазини облаштують і у будинку №8 на вул. Гетьмана Полуботка біля центрального ринку. Для їх створення землю в оренду на п’ять років отримали чотири підприємці, серед яких — громадянин Італії. У магазинах торгуватимуть непродовольчими товарами. Для їх створення реконструюють нежитлове приміщення, яке один з підприємців отримав у подарунок, а також переобладнають викуплені ними квартири №21 та №22.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також