Замість психлікарні - МОЗ хоче створити на Рівненщині інститут судової психіатрії

4012 0

Ми у соцмережах:

фото СарниNews.City

До Рівненської обласної ради звернулося Міністерство охорони здоров'я України з проханням розглянути можливість передачі цілісного майнового комплексу "Обласна психіатрична лікарня с. Орлівка" у державну власність.

На його базі МОЗ планує створити філію державної установи "Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров’я України".

Питання розглянули на засіданні постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства під головуванням Юрія Білика.

Як зазначив директор Департаменту цивільного захисту та охорони здоров'я населення РОДА Олег Вівсянник, порядок передачі опрацьований, водночас, озвучив і переваги такого рішення.

Зокрема, на Рівненщині з'явиться нова функція – стаціонарна судово-психологічна експертиза, з’явиться ще один лікувально-профілактичний заклад, фінансуватися він буде з держбюджету через МОЗ. Крім того, все це вимагатиме збільшення кількості штатних одиниць, орієнтовно на 300 одиниць.

Зауважимо, що пацієнти, які наразі лікуються в Орлівці, – продовжують лікування. Після завершення процесу передачі цілісного майнового комплексу лікарні нових пацієнтів направлятимуть до інших заклади відповідного профілю.

Разом із тим, остаточне рішення з цього питання в обласній раді прийматимуть колегіально на сесії, повідомляє Рівненська обласна рада. Відповідну рекомендацію депутати профільної комісії прийняли.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також