Замість цесарки вполював колегу

3613 0

Ми у соцмережах:

Замість цесарки вполював  колегу

Четверо чоловіків, троє з яких — мешканці Львівської області, приїхали у Сарненський район на полювання. Цесарок стріляли 14 жовтня в урочищі «Залив», що поблизу села Страшево. Закінчилося усе тим, що 51-річний львівський бізнесмен Олег Савляк влучив у 37-річного жителя Сарн Ярослава Корнійчука. Той помер.

Зі слів свідків, то було ненавмисне вбивство: Ярослав нібито несподівано виліз на пагорб за своїм собакою, який туди вибіг. У ту мить пролунали постріли. Почувся крик. Дріб влучив у Ярослава, який на цьому полюванні нібито був єгерем.

Коли мисливці побачили, що сталося, викликали «швидку», але її приїзду чекати не стали, а повезли пораненого автомобілем «Фольксваген T4» назустріч медикам. Незважаючи на реанімаційні заходи, життя чоловікові врятувати не вдалося.

Олег Савляк з одним зі своїх товаришів швидко поїхав до Львова, бо йому нібито стало зле. Спілкуватися з рівненськими поліцейськими залишився лише його товариш Олег Баляш, колишній «регіонал», який був депутатом Львівської обласної ради двох скликань. У 2015 році на виборах він балотувався на міського голову Львова від партії «Наш край», був гендиректором «НВП Гетьман», яке є виробником горілки, одним із засновників, а згодом головою спостережної ради «Оксі Банку», нібито має контрольний пакет акцій цього банку. Він і розповів подробиці полювання рівненським поліцейським, пообіцявши, що матеріально допоможе родині загиблого Ярослава Корнійчука. Він також був підприємцем, займався торгівлею та розведенням фазанів.

Антон Крук, речник ГУ Нацполіції в Рівненській області:

Попередньо потерпілий помер від вогнепального поранення дробом. Той влучив у голову та тіло. За фактом вбивства з необережності поліція розпочала досудове розслідування. 51-річний львів’янин перебуває у лікарні через погане самопочуття, пов’язане із серцевою недостатністю. Він зізнається у скоєному та співпрацює зі слідством.   

Захищатиме його Юрій Нікітін, колишній суддя Конституційного Суду України, який нині працює адвокатом.

За вбивства на полюваннях покарали не всіх

Під час полювання трагедії на Рівненщині — не рідкість, вони трапляються майже щороку.

51-річного Василя з Сімферополя підстрелили під час полювання на козулю у 2010 році поблизу села Сівки у Березнівському районі. Цю кримінальну справу слідчі Генпрокуратури витребували, коли стало відомо, що один з її фігурантів — колишній перший заступник прокурора Рівненської області Володимир Мойсеєць, який тоді очолював прокуратуру Ківерцівського району Волинської області, а убитий мисливець — швагро цього прокурора. За версією слідчих, кримчанин нібито порушив правила полювання, що і призвело до трагедії, бо захопившись переслідуванням козулі, вийшов на лінію вогню. Чим закінчилось розслідування, прокурори не повідомили.

У липні 2013 року 53-річний Віктор з Острога приїхав до свого свата у село, однак того вдома не застав: сват саме пішов у ліс за худобою. Туди й попрямував Віктор. Телефоном сват розповів гостю про дичину, яка водиться у місцевих лісах, і попросив Віктора прихопити з дому його рушницю. Не доїхавши до місця, Віктор побачив у чагарнику силует, подумав, що то звір, і вистрелив. Жертвою мисливця став 26-річний Андрій, якого той сприйняв за кабана. Андрій помер, а Віктора звинуватили у вбивстві з необережності. Острозький районний суд згодом призначив Вікторові покарання: три роки позбавлення волі.

У листопаді 2014 року Юрій Мірков, двоюрідний брат рівненського підприємця та родича Віктора Ющенка — Олексія Хахльова, застрелив на полюванні 24-річну Марту. Це сталось на полі неподалік с.Річище Млинівського району, в мисливських угіддях громадської організації «Рівненське обласне товариство «Трофей». Покарання він отримав умовне. Він тяжко пережив загибель дівчини і менш як за рік помер.

У лютому 2017 року мисливець поранив інспектора водного господарства Ігоря Лук’янчука, який обходив водойму. Інцидент трапився поблизу села Лідаво у Здолбунівському районі. 37-річний чоловік отримав численні поранення ноги та рук. Основна версія стрілянини — мисливець сплутав інспектора з дичиною. Після пострілу він підійшов і перевірив, чи поранений ще живий, і втік. Його не знайшли.

Трагічна подія сталася і у квітні 2017 року в урочищі неподалік села Сварицевичі Дубровицького району. Четверо чоловіків, серед яких були два давніх товариші — 26-річний Михайло Чудінович та 30-річний Іван Зиль — були на полюванні. Під час сніданку не обійшлося без спиртного. Сидячи на землі, Михайло перекладав рушницю зліва направо, і саме в цей момент стався постріл. Михайло поцілив в обличчя Іванові, який стояв неподалік. Пораненого на підводі негайно доставили до сільського фельдшера, однак той лише констатував смерть. Відповідно до висновку судово-медичної експертизи, причиною смерті 30-річного чоловіка стали множинні переломи черепа та лицьових кісток. Михайла визнано винуватим у вчиненні вбивства через необережність, його засудили до 4 років позбавлення волі.

У жовтні минулого року потрапив до лікарні із вогнепальним пораненням 43-річний житель Вараша. Врятувати його життя лікарям не вдалося. Поліція з’ясувала, що чоловіка підстрелив у лісі його товариш поблизу села Сопачів під час полювання.

Жанна Пінчук.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також