Замість туберкульозного санаторію у Костополі - багатопрофільний соціальний центр

853 0

Ми у соцмережах:

Замість туберкульозного санаторію у Костополі  - багатопрофільний соціальний центр

Йдеться про передачу приміщення комунального підприємства «Обласний туберкульозний санаторій м. Костопіль» Рівненської обласної ради зі спільної власності територіальних громад Рівненської області у комунальну власність Костопільської міської ради.

Це питання розглянули депутати постійної комісії з економічних питань та комунальної власності під головуванням Андрія Пехотіна. Участь в засіданні взяли голова обласної ради Сергій Кондрачук та його заступник Олексій Бучинський.
Нагадаємо, що відповідно до рішення обласної ради №1705 від 5 червня 2020 року, КП «Обласний туберкульозний санаторій м. Костопіль» реорганізовано шляхом приєднання до КП «Рівненський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр» Рівненської обласної ради.
Заступник Костопільського міського голови Юрій Кузнюк розповів про бачення місцевої влади, як можна використати приміщення колишнього санаторію. 
«Ми плануємо створити там багатопрофільний соціальний центр. Для прикладу, одне із відділень буде надавати соціально-реабілітаційні послуги для одиноких літніх людей. В бюджетні для надання соціальних послуг ми передбачили 4,9 млн. грн.» - розповів Юрій Кузнюк.
Андрій Пехотін відзначив, що об’єкти, які залишися після реорганізації, або ж такі, яким загрожує руйнація, потрібно передавати в громади, за умови, якщо ті не проти прийняти це майно. 
Відтак члени комісії одноголосно вирішили це питання винести на розгляд сесії обласної ради.
Також в ході засідання депутати заслухали інформацію щодо реорганізації комунального підприємства «Рівненський будинок вчених». Зауважимо, що іще в листопаді 2019 року обласна рада прийняла рішення приєднати його до КП «Управління майновим комплексом».

Голова комісії з реорганізації будинку вчених Діана Гордійчук відзначила, що всі документи щодо передачі майна майже готові, а відповідний проєкт рішення буде підготовлений та поданий на розгляд чергового пленарного засідання найближчим часом, повідомляє  пресслужба  Рівненської обласної ради.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також