Замовила вбивство батька

2441 0

Ми у соцмережах:

Олена Манзик

15 років сидітиме у колонії Олена Манзик з Вараша, яка у 2012 році організувала та вчинила вбивство рідного батька, бо хотіла успадкувати його двокімнатну квартиру.

Федір Манзик раніше працював водієм вантажівки на атомній електростанції, а дружина Лідія — на будівництві. Отримали квартиру. У них народилось дві доньки. Старша Олена згодом розповість слідчим, що батька зненавиділа ще з дитинства за те, що знущався над її мамою та сестрою. Відомо, що жінка з доньками втекла з далекобійником до Одеси.

Меншу доньку забрала на виховання тітка. А Олена навчалась в училищі, підробляла офіціанткою, потім виїхала на заробітки до Лівану. Згодом вийшла заміж, народила сина та з ним повернулась у Кузнецовськ до батька. Втім, той вигнав її з внуком зі свого дому. І вона вирішила помститись, вбивши батька. До злочину залучила чотирьох чоловіків, пообіцявши їм за це 4 тисячі доларів.

Федора вбили у день його 50-річчя. Спочатку побили у його ж помешканні та намагались задушити. Потім безпорадного чоловіка вивезли в багажнику автомобіля до лісу і там продовжили бити дерев’яною палицею, завдали не менше 8 ударів канцелярським ножем в шию, голову та груди. Коли клинок ножа зламався, ще живого облили бензином та підпалили.

— Лєна взяла ножик, підняла голову батьку і почала різати горло: «Це тобі за мать, це тобі за мене, будеш ти горіть в аду», — згадував потім на допиті Олександр Ткач, один з убивць.

За вбивство батька Олену Манзик ще у 2014 році Кузнецовський суд засудив до 13 років позбавлення волі, Олександра Шишка та Володимира Синяченка — на 12 років, Сергія Сніжка — на 10 років. Але вирок оскаржили і засуджені, і прокуратура. Днями Волинський апеляційний суд ухвалив новий вирок: доньку загиблого засудив до 15 років позбавлення волі, а трьох співучасників злочину — до 14 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного їм майна. А четвертого спільника засуджено до позбавлення волі на строк 10 років з конфіскацією майна та звільнено в залі суду, бо фактично він відбув призначене покарання, в яке зараховано строк попереднього ув’язнення з розрахунку один день попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі.

Олена РОМАНЧУК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також