Замовне вбивство на Рівненщині: апеляцію вироку фігуранти чекатимуть у СІЗО

2083 0

Ми у соцмережах:

Замовне вбивство на Рівненщині: апеляцію вироку фігуранти чекатимуть у СІЗО

Обвинувачені в замовному вбивстві у Старому Селі на Рівненщині чекатимуть розгляду апеляції у СІЗО. Таке рішення прийняв апеляційний суд.

У лютому чоловікові, якого вважають замовником, присудили 15 років, а виконавцям 14,5 років тюрми. Але прокуратура подала апеляцію – хоче довічного ув'язнення усім фігурантам.

Суспільне повідомляє: 6 травня Рівненський апеляційний суд обирав міру запобіжного заходу чоловікам, яких суд першої інстанції визнав винним у замовному вбивстві 30-річного жителя сала Старе Село.

Справа замовного вбивства на Рівненщині: апеляцію вироку фігуранти чекатимуть у СІЗОРівненський апеляційний суд
"Суд продовжив для обвинувачених запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 5 липня, без права внесення застави", – коментує речниця Рівненського апеляційного суду Олена Кузьменко.

На розгляді у цьому ж суді перебуває й апеляційна скарга на вирок Кузнецовського суду, але час і день розгляду справи не призначений, – уточнила речниця.

Справа замовного вбивства на Рівненщині: апеляцію вироку фігуранти чекатимуть у СІЗОРівненський апеляційний суд
Оскаржує вирок суду першої інстанції Рівненська обласна прокуратура. Там не погодились з тим, що замовнику присудили 15 років, а виконавцям –14,5 років тюрми з конфіскацією майна. Прокуратура вимагає суворішого покарання.

Оскільки цей вирок не набув законної сили, то перебуватимуть обвинувачені й надалі в СІЗО.

Передісторія вироку
За версією слідства, у лютому 2019-го троє чоловіків напали на місцевого жителя у селі Старе Село. Чоловіка побили дерев'яними битками та п'ять разів вистрелили у нього з автомата, від чого той помер.

У поліції вбивство назвали замовним, а затримали за це 27-річного Павла Павловича на прізвисько Американець. Також під час спроби перетнути білоруський кордон затримали й виконавців.

Як з'ясували слідчі, ціна "замовлення" – 2000 доларів США, скутер та автомобіль на європейській реєстрації.

10 лютого 2021-го у Кузнецовському суді почали проголошувати вирок. Зачитували його протягом двох днів, бо він містив 180 аркушів.

Усі засуджені вже відбули по два роки покарання у СІЗО, адже були затримані у лютому 2019-го.

Що відомо
Адвокатка засуджених Людмила Мороз заявляла про апеляцію, бо вважала вирок незаконним. Адвокатка потерпілих Софія Больбіна також говорила про апеляцію через незадоволення судом цивільного позову. Вона просила відшкодування майнової, фізичної, моральної шкоди, завданої кримінальним правопорушенням.
Павло Павлович причетний також до розбою та хуліганства на території Рокитнівського району у 2017 році. Його випустили з-під варти на час розгляду справи у суді. Якби він був за ґратами, вбивства могло і не статись, припустили у поліції. 

Читайте більше: Поліському авторитету «Американцю» дали 15 років за замовне вбивство


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також