Запевняють, що літали...

1511 0

Ми у соцмережах:

Запевняють, що літали...

Прокуратура Рівного засумнівалась в тому, що столична фірма "Авіаційний розрахунковий центр", яка виграла тендер на аерофотозйомку Рівного за бюджетні кошти в сумі 162 тис. грн., насправді виконала цю роботу.

Прокуратура Рівного засумнівалась в тому, що столична фірма "Авіаційний розрахунковий центр", яка виграла тендер на аерофотозйомку Рівного за бюджетні кошти в сумі 162 тис. грн., насправді виконала цю роботу. Як аргумент наводять те, що довідки з управління СБУ та держпідприємства "Украерорух" свідчать, що дозволу на проведення польотів літака з фотообладнанням цієї фірми не надавали. А без дозволу літак не міг піднятись в небо. Крім того, стверджують у прокуратурі, на матеріалах аерофотозйомки, яку їм надали в управлінні земельних відносин, немає деяких об'єктів, які здані в експлуатацію більше року тому. Тож прокуратура порушила кримінальну справу за фактом привласнення службовими особами Рівненської міської ради та столичної фірми бюджетних коштів у сумі понад 162 тисячі гривень.

Коментарі Андрій Грещук, секретар Рівненської міської ради: — Прокуратура вимагала в управлінні земельних ресурсів надати довідку, яка підтвердила б, що столична фірма, яка виграла тендер на виконання аерофотозйомки, справді проводила польоти над містом. В управлінні земельних ресурсів такої довідки бути не може, оскільки дозволи на проведення цих польотів видають зовсім інші інстанції. На підставі відсутності цієї довідки працівники прокуратури оголосили матеріали аерофотозйомки фікцією і порушили за фактом нібито розтрати бюджетних коштів кримінальну справу. Я гадаю, що це один зі способів показати нібито виявлені порушення. Наталя Гудим, генеральний директор ТОВ "Авіаційний розрахунковий центр": — Ми звернулись до суду з проханням скасувати постанову прокуратури про порушення кримінальної справи, оскільки факту порушення не було. Перше засідання має відбутись сьогодні. Наша фірма проводить аерофотозйомку по всіх містах України з 2005 року. Чотири роки тому проводились такі ж роботи по Рівненській області. Жодних претензій ні від кого не було. Порушена кримінальна справа прокуратурою не більше ніж внутрішні рівненські з'ясування відносин. Ми виграли тендер на виконання цих робіт. Аерофотозйомку проводили впродовж трьох годин 17 листопада минулого року. Результати виконаних робіт є у замовника. Щоб спростувати звинувачення прокуратури на нашу адресу, оприлюднимо на своєму сайті і надамо суду матеріали аерофотозйомки, яку проводили ми і яка є в пошуковій системі "Google" за рік до того, як ми виконували ці роботи в Рівному. На прикладі Театральної площі там дуже добре видно, якою вона була і якою стала.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також