- Зараз один український солдат воює за трьох, бо їх просто немає, - командир 93-ї бригади

892 0

Ми у соцмережах:

- Зараз один український солдат воює за трьох, бо їх просто немає, - командир 93-ї бригади

Поки Росія провела ще одну мобілізацію та готується додатково кинути на фронт за різними оцінками від 300 до 500 тисяч солдат, то українська армія має гостру нестачу кадрів.

Командувач об’єднаних сил генерал-лейтенанта Юрій Содоль стверджує, що російська армія на деяких ділянках фронту перевищує українську в 7-10 разів.

- Зараз один боєць воює за 3-4 побратимів, яких просто немає. Це морально й фізично важко. Йдеться не тільки про солдат на першій лінії, але й про тих, хто займається забезпеченням армії. За таких умов будь-який боєць, будь-який командир просто вигорають. Знижується ефективність роботи. Зараз перевага противника помітно відчувається. Адже противник може раз в тиждень штурмувати позиції нашої бригади і під час штурму втратити до 40 осіб піхоти та від 3до 5 БМП. Українська армія собі дозволити такого не може, - розповідає командир 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр» Павло Паліса для Суспільного.

Нагадаємо, що в Україні запланована нова мобілізація, щоб стримати росіян на фронті. Адже від цього залежить доля країни. Новий план мобілізації – не менше 300 тисяч осіб.

Президент України Володимир Зеленський називав цифру в 500 тисяч осіб, проте після обрахунків її зменшили.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також