Зарплати підвищать бюджетникам, а ціни збільшаться для всіх

1150 0

Ми у соцмережах:

Зарплати підвищать бюджетникам, а ціни збільшаться для всіх

Днями область отримала субвенцію з держбюджету, щоб бюджетникам і студентам вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації у жовтні виплатили більші зарплати та стипендії. Оскільки уряд підняв рівень мінімальної зарплати з 1 вересня, у жовтні доплатять також за цей місяць. Загалом бюджетникам, а їх в області — близько 79 тисяч, збільшать зарплату на 13-19%, студентам стипендію — на 13%.

Гривні Ліліана Слігоцька, заступниця начальника обласного департаменту фінансів:

— У жовтні бюджетники, які отримували мінімальну зарплатню — 1218 грн. — одержать на 160 грн. більше, тобто 1378 грн. Тим працівникам, які мали вищий тарифний розряд, доплата буде більшою — усе залежатиме від тарифного розряду та різниці між розрядами. До прикладу, деяким фахівцям, які мали понад 4 тисячі гривень у місяць, виплатять більше на близько 700 грн. Зазначу, що на галузь освіти в область надійшло 62,2 млн. грн. субвенції, на медицину — 36,2 млн. грн., на оплату працівникам, які готують робочі кадри, — 6,6 млн. грн., а для всіх інших працівників бюджетної сфери та на стипендії студентам технікумів, коледжів — 47,9 млн. грн.
До слова, експерти підрахували, що враховуючи інфляцію, ціни та курс долара, мінімальна зарплата в Україні мала б становити не 1378 грн., а близько 2700-2800 грн. Костянтин Павлов, кандидат економічних наук, викладач кафедри фінансів та економіки природокористування НУВГП:
— Ринок відчує, що у людей, так би мовити, стане більше грошей. Ціни почнуть зростати швидше і фактично поглинуть усі доплати. Як на мене, збільшення зарплати і соціальних виплат усім одночасно — неправильний крок. Потрібно було спершу підняти працівникам однієї галузі, потім — іншої. Таким чином, ринок би не "реагував на покращення".
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також