Заступник міського голови Костополя хоче 100 тисяч через бійку з ним

1971 0

Ми у соцмережах:

Заступник міського голови Костополя хоче 100 тисяч через бійку з ним

Відео бійки першого заступника міського голови Костополя Рівненської області Андрія Ткачука з громадським активістом Олександром Вірчиком, яка сталася 21 липня, стало вірусним і набрало близько 100 тисяч переглядів у соцмережах.

 Як повідомляє «Пропозиція онлайн», тепер Андрій Ткачук вимагає через суд моральної компенсації за цю «славу» у такому ж розмірі – 100 тисяч, але не переглядів, а гривень.

Одразу після інциденту Андрій Ткачук написав скаргу в поліцію про те, що Вірчик спровокував конфлікт і першим ударив його кулаком в обличчя, після чого сталася бійка, яку знімав товариш Вірчика. Однак момент першого удару на цьому відео був обрізаний.

Потерпілий казав, що неприязних стосунків у них не було. Бійка сталася після того, як Вірчик кілька разів облив фарбою та попсував бігборди із зображенням Ткачука. Власне, чоловік і не приховував, що саме він це зробив.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом завдання умисного легкого тілесного ушкодження та склала на Олександра Вірчика протокол за хуліганство. Останнє не є кримінальним правопорушенням, суд протокол уже розглянув і оштрафував винного. А в Костопільському райсуді триває розгляд кримінальної справи по суті.

- Якби я як потерпілий у цій справі забрав заяву з поліції, її закрили б. До мене приходили родичі та друзі Вірчика з таким проханням, і я б погодився, але з однією умовою: щоб він вибачився у такий же спосіб, у який спровокував бійку. Тобто він особисто вибачається, ми знімаємо відео та розміщуємо його у соцмережах. Тоді я забираю заяву, і грошей мені теж не треба. Цей чоловік мені не ворог, він є лише хамським знаряддям у чиїхось руках, - пояснив Андрій Ткачук.

Після бійки чоловіки неодноразово зустрічалися на різних заходах, і жодних конфліктів між ними більше не було. Утім, вибачення теж не було.

- Я заявив цивільний позов й обґрунтував суму у сто тисяч гривень. Якщо суд присудить сплатити моральну компенсацію, я собі її не візьму, а використаю на добру справу. Аби ні у кого не виникало бажання вчиняти так, як цей громадянин.

Від липня до дня виборів в Костополі та на його околицях з’являлися й інші бігборди з зображенням Андрія Ткачука, оскільки він балотувався на посаду міського голови. Декотрі незадовго після встановлення знову були облиті фарбою. Але їх уже ніхто не заміняв аж до дня тиші, коли зняли усі агітаційні бігборди.

Читайте також по темі: Бої без правил: побилися між собою громадський активіст-волонтер та перший заступник міського голови

Активіст вдарив чиновника, бо той обізвав його дубокрадом


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також