Засудили і оштрафували, бо змінив інформацію в Єдиному реєстрі боржників

1161 0

Ми у соцмережах:

Засудили і оштрафували, бо змінив інформацію в Єдиному реєстрі боржників

Державний виконавець одного з районних відділів державної виконавчої служби з Рівненщини за хабар самовільно змінив інформацію в Єдиному реєстрі боржників та склав електронні документи з неправдивими даними з приводу відсутності у боржників заборгованості та скасував заходи примусового виконання виконавчих листів суду.

Прокурор у суді довів, що державний виконавець цьогоріч у липні одержав від місцевого жителя неправомірну вигоду в сумі 150 доларів США за винесення відносно двох боржників постанов про заборону виїзду за кордон, за відсутності непогашеної заборгованості зі сплати аліментів.

Свою вину чоловік у вчинених кримінальних правопорушеннях у суді визнав повністю.

Пресслужба прокуратури Рівненської області повідомила, що Сарненський райсуд визнав обвинуваченого винним у скоєнні злочинів - проханні та одержанні службовою особою неправомірної вигоди за вчинення дій з використанням наданої йому влади та свого службового становища і у несанкціонованій зміні інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї. Держвиконавцю призначено 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян штрафу, що нині становить 25 500 гривень. Суд також позбавив підсудного права обіймати посади в органах державної виконавчої служби строком на 2 роки 6 місяців.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також