Затримання на хабарі колишнього очільника Рокитнівщини: незаконно віддав в оренду гектари землі (оновлено)

4324 0

Ми у соцмережах:

Затримання на хабарі колишнього очільника Рокитнівщини: незаконно віддав в оренду гектари землі (оновлено)

Колишній голова Рокитнівської РДА Микола Кушнір незаконно передав в оренду 486 га землі приватному підприємству. Земля належала до земельних паїв Сновидовицької та Біловізької сільрад.

Як повідомляє Ольга Варченко у Facebook, за це він зажадав від підприємця 300 тисяч доларів США. Мовляв, лише за таку суму можна отримати землю в оренду. Кушніра було затримано під час отримання 110 тисяч доларів неправомірної вигоди:

- Та це не єдине порушення закону з боку чиновника. Річ у тім, що надавати землю в оренду він не має права по закону. З січня 2019 року ці повноваження було передано сільським радам.

Читайте також по темі: Екс-голову Рокитнівської РДА Кушніра затримали на хабарі

ДБР повідомляє, що за попередньою інформацією  у 2018-2019 роках посадовець сприяв набуттю підконтрольному йому приватному підприємству права оренди земельних ділянок на території Сновидовицької та Біловізької сільських рад. Згодом посадовець запевнив підприємця в тому, що надання права оренди на ділянки площею 486 га можливе лише за умови передачі йому коштів у сумі 300 тисяч доларів США. Внаслідок зловживання довірою підприємця, посадовець заволодів грошовими коштами в сумі 110 тисяч доларів США. Посадовець не мав права надавати землю в оренду, адже з січня 2019 року це не входить до повноважень райдержадміністрацій. Затримано: голову Рокитнівської РДА Рівненської області під час отримання другої частини коштів в сумі 100 тисяч доларів США в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. 

Планується: вирішення питання про вручення затриманому повідомлення про підозру;  обрання відносно нього запобіжного заходу.

Кваліфікація: шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 Кримінального Кодексу України).

Процесуальне керівництво здійснює Генеральна прокуратура України, оперативний супровід – Управління Служби безпеки України в Рівненській області.

Санкція статті: в разі доведення вини посадовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 5 до 12 років із конфіскацією майна.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також