Жінки БК «Рівне» покладуть у кубок «бронзу»

699 0

Ми у соцмережах:

Жінки БК «Рівне» покладуть у кубок «бронзу»

Федерація баскетболу України прийняла доволі різке рішення у зв’язку з коронавірусом. У той час як в Україні ще не оголосили карантин баскетбольні чиновники зіграли на випередження, вони не просто призупинили чемпіонати, а завершили їх. Медалі у Суперлігах команди отримають згідно з поточними результатами.

І тут дещо перепаде баскетбольному клубу «Рівне». Складно сказати, чи змогли б дівчата Валерія Жартуна зачепитися за медалі, адже конкуренція в жіночій Суперлізі серйозна, а перед плей-офф клуби суттєво посилюються, втім, у підсумку маємо «бронзу». Власне, на момент несподіваного завершення чемпіонату в турнірній таблиці Суперліги наша команда знаходилася на другій позиції після «Киїбаскета». Але срібні медалі віддали київському «Динамо», яке зіграло менше матчів, але за втраченими очками випереджало рівнянок.

У підсумку маємо те, що крім Кубка України, жіноча команда БК «Рівне» у цьому сезоні здобула ще й медалі. До речі, за останніх кілька років для Валерія Жартуна та його команди це вже друга «бронза» Суперліги.

Щодо чоловіків БК «Рівне», то тут ситуація заплутаніша. Нагадаємо, у чоловічій вищій лізі дві підгрупи, представники яких мали далі грати у плей-офф. На момент зупинки чемпіонату БК «Рівне» у свій підгрупі був другим. Теоретично підопічним Михайла Переверзія могли б дати, скажімо, бронзові медалі. Але наразі маємо те, що Федерація баскетболу України просто зафіксувала поточні результати. Чи даватимуть у вищій лізі комусь якісь медалі – незрозуміло.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також