Жителі США їдять втричі більше, ніж росіяни

1294 0

Середньостатистичний житель США з’їдає за рік близько 3 тонн їжі. У тому числі: майже 95 літрів молока, 74 літри бутильованої води, 96 кг м’яса (у тому числі м’яса птахів) і риби, 57 кг картоплі, 24 кг хлібобулочних виробів, 13,6 кг салату-латуку, майже 11 кг цукерок, 10 кг помідорів (половину — за рахунок використання кетчупу і томатних соусів), 9 кг макаронних виробів (у першу чергу спагеті), 2 кг броколі. А також 64 літри попкорну, 23 літри морозива і 46 шматків піци, відзначає The Washington Profile.

За підрахунками Інституту харчового маркетингу, у 2005 році середньостатистична американська сім’я щотижня витрачала на придбання харчових продуктів 130 доларів. За оцінками Міністерства сільського господарства США, середньостатистичний американець у 2005 році витратив на купівлю яловичини 270,5 долара (за даними міністерства, у тому ж році кожен житель США з’їв 29,9 кг яловичини), свинини — майже 149 доларів (відповідно, 23,5 кг), курятини — 151 долар (39,4 кг), індичатини — 18,1 долара (7,6 кг). За даними маркетингової фірми Plunkett Research, у 2005 році обсяги продажу харчових продуктів в США становили 995,6 млрд. доларів. Трохи більше половини продажу припало на продовольчі магазини (у цілому, продуктами торгували 224 тисячі торгових точок), трохи менше половини — на підприємства громадського харчування (у 2005 році в США нараховувалося 925 тисяч кафе, ресторанів, закусочних та ін.). У Росії, за даними газети «Московський комсомолець», громадяни з високим рівнем прибутку з’їдають понад тонну продуктів — 1337 кг за рік. А ті, чий рівень прибутків є низьким, споживають до 400 кг їжі на рік.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Коментарі (всі коментарі проходять модерацію)

Залиште вiдповiдь

Читайте також