Житимуть у… водонапірній вежі

3728 0

Ми у соцмережах:

Житимуть у… водонапірній вежі

Водонапірна башта на Соборній невдовзі може "обрости" квартирами, які прибудують просто до неї. Такий проект чотириповерхового будинку на території у 440 м.кв. розробляє фірма "МБЛ Компані".

вежа_соборна 227 (1) Сергій Семенець, головний архітектор міста:

— Це дуже цікавий проект. Він вдало впишеться в архітектоніку сусідніх будинків та казарми й дозволить місту зберегти стару вежу — будинок стане їй додатковою опорою. Раніше у башті були офіси, а тепер вона стане частиною осель. На цій раді ми даємо лише рекомендації проектантам, тож в цілому ескізи схвалили, але до наступного засідання їх мають ще доопрацювати.
Роман Гресько, начальник управління Держземагентства міста:
— А у мене до проекту є зауваження. Якщо площа фундаменту майбутнього будинку практично збігається з межами ділянки, то де вони збираються будувати автостоянку? Бо для кожної квартири має бути окреме місце для паркінгу, плюс ще місця для авто гостей. Віртуально все виглядає гарно, але як це зробити в реальності? Де буде розташовано спортивний, дитячий майданчики? Якщо проектом передбачається спільне використання майданчиків з іншими будинками, то я сумніваюся, що їхні мешканці на це погодяться. Рівне — це не те місто, де щільність забудови має становити 100%.
До речі, реконструювати цю вежу у житловий будинок хотіла сестра екс-нардепа Миколи Сороки Валентина Ковальова, але 2014-го депутати міськради відмовили їй в оренді землі на Соборній, 227. Тепер офіційним замовником проекту значиться п. С. Ходаковський.
Олена ВЛАСОВА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також