Зібрав колекцію з понад 500 фотоапаратів

1369 1

Ми у соцмережах:

Зібрав колекцію з понад 500 фотоапаратів

Житель села Острожець Млинівського району Віктор Мосіюк у хатній колекції зібрав понад 500 фотоапаратів та іншого фотоначиння. Всі апарати в робочому стані

Голос України повідомляє, що цьогоріч острожецький самородок вдома обладнав колекцію, в якій більше півтисячі фотоапаратів лише вітчизняного виробництва – колишнього СРСР і України. Колекціонер проводить екскурсію. Найперше демонструє фотоапарати «Сокол» різних модифікацій - зазвичай ними користувалися фотожурналісти. Далі «Смєна» - всі 12 моделей! Потім різні версії цих моделей і видів. Фотоапарати «Горизонт» з об’єктивом «риб’яче око» - панорама знімку якого 180 градусів.

Представлена в колекції спецтехніка, яка, скажімо, виготовлялася на базі «Смєни». За прикладом закордонних зразків «Полароїда» і за вказівкою та вимогою партноменклатури вітчизняні фотоконструктори виготовили фотоапарат «Момент» в єдиному екземплярі. Також у колекції техніка, яка використовувалася в слідчих ізоляторах, лікувальних установах.

Фотоапарат «Фотон» - переконує своїм виглядом і розмірами. Унікальний екземпляр – фотоапарат в єдиному екземплярі, самотужки виготовлений майстром із Чернівців. Побачивши колекцію Віктора, він зважився на унікальний презент її автору.

Представлені в Острожецькому музеї Мосійчука всі моделі фотоапарата «Кієв». Надзвичайний експонат – в колекції фотоапарат часів СРСР, де назва «Київ» українською і англійською мовами. Є тут і «Зеніти» - дорога фототехніка, яку виготовляли в Білорусі, Росії. Чи не єдина модель, яку випускали після розпаду СРСР, щоправда, її модифікували на вимогу часу, в тому числі – для певних професій. Унікальні фотоапарати «Нарциси» - випускалися в трьох версіях: для жінок, чоловіків і на експорт. Якісні фотоапарати, хоча потужна техніка поміщена в корпус невеликого розміру.

У колекції є шпигунські фотоапарати. Один із них – для фотографування документів невеликих розмірів на базі «Кієва». Фотоапарат «Аякс» - об’єктив у вигляді ґудзика. Цікавий експонат – фотоапарат на базі коробки цигарок «Столичні»: кадрик переводиться там, де вставляється цигарка.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також