Зимова депресія

981 0

Ми у соцмережах:

Зимова депресія

Сезонна хандра часто пов'язана з відсутністю сонця. Крім короткого світлового дня, взимку на нас тисне вічно похмура погода. Та саме завдяки ультрафіолету в організмі виробляється вітамін D, без якого неможливе виробництво серотоніну — так званого гормону щастя. Через брак серотоніну організм починає виробляти гормони стресу (кортизол і адреналін), які посилають мозку сигнали про те, що людина перебуває в небезпеці й терміново потребує захисту та енергетичного підживлення, тобто їжі.

Що робити? Підвищувати рівень серотоніну в організмі. Дивіться фільми, які покращують настрій, слухайте улюблену музику, спілкуйтеся з близькими і рідними. Намагайтеся знаходити більше приводів для радості у повсякденних речах.

Крім того, серотонін можна отримати з продуктів, в яких міститься глюкоза і триптофан. Найбільше триптофану міститься в курятині, індичатині, рибі, пісному м'ясі, сирах, яйцях, зернових і горіхах. Додавши їх у повсякденний раціон, ви позбудетеся відчуття голоду, викликаного поганим настроєм. А ось глюкозу намагайтеся отримувати з рослинної їжі: фруктів та ягід, а від цукерок, шоколадок, тортів і тістечок краще відмовитися.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також