Зірка українського ді-джейства в Рівному

1917 0

Ми у соцмережах:

Зірка українського ді-джейства в Рівному

В п’ятницю на запрошення організаторів вечірки «Pioneer Club», що відбувалася в центрі дозвілля молоді «Холідей», до Рівного завітав один з найуспішніших українських ді-джеїв — DJ Ice, якого вважають основоположником клубного руху України.

Біографія Віталія Прокопова цікава й дещо несподівана. Народився він 1 травня 1972 р., музикою почав займатися з семи років і навіть закінчив музичну школу по класу баяна. Згодом вчився в Суворівському училищі та Інституті військово-повітряних сил. У 1991 році знову повернувся до музики в новій для себе якості ді-джея. В 1996 році Віталій заснував GRAFFITI MUSIC — компанію, котра займалася організацією й проведенням танцювальних акцій та вечірок. У вільний час DJ Ice не проти зіграти в хокей, покататися на роликових чи звичайних ковзанах, піти до спортзалу. Також Віталій колекціонує платівки з танцювальною музикою.

Звичайно, ми не могли не поцікавитися думкою досвідченого ді-джея з приводу кількох дискусійних питань. — Останнім часом професія ді-джея стала особливо популярною серед молоді, та чи є вона перспективною в матеріальному плані? — Гроші може принести будь-яка професія, якщо цього прагнути. Проте важливо, щоб всі, хто хоче стати ді-джеєм, розуміли, для чого їм це потрібно. Дехто хоче стати ді-джеєм лише для того, щоб бути знаменитим і заявити про себе в тусовці. Проте насправді важливим є те, що доносить ді-джей до публіки, — якщо він погано відчуває музику, неправильно оцінює стилі та свою роль, все, що він може донести до людей, — це власний поганий смак. — Чи є якості, якими обов’язково повинен володіти ді-джей? — Насамперед ді-джей має бути відповідальним щодо музики та публіки. Є люди талановиті від природи, проте ще нікому не завадила професійна музична освіта. Допомагає в роботі ді-джея й орієнтація в психологічних особливостях людей — публіка в клуби приходить різна і її потрібно відчувати. — Які основні труднощі в роботі українського ді-джея? — Проблеми українських ді-джеїв пов’язані з проблемами в країні — нині майже немає умов для професійної реалізації талановитих людей. Більшість клубів погано оснащені, у ді-джеїв немає можливості видавати свою музику, мати радіо— чи телепрограми, в Україні немає навіть спеціалізованих журналів чи сайтів. Робота над власною музикою вимагає професійної та дорогої апаратури, що доступно дуже обмеженій кількості музикантів. Повертаючись до вечірки в «Холідеї», під час якої її відвідувачі могли не лише потанцювати під віртуозно зіграний сет Айса, а й виграти цінні призи від організаторів, хочу зазначити один момент. Незважаючи на непересічність події як для нашого, чесно кажучи, не дуже «тусовочного» міста, людей в залі було не так і багато. Дивно, але на фоні постійного ниття про те, що в Рівному нічого путнього ніколи не відбувається, багато зацікавлених чомусь пропускають дійсно варті уваги події. Улюблену музику, звісно, можна слухати різним чином, але й можна в живому виконанні її безпосереднього автора при потужному звуці та клубному світлі. Варто пам’ятати про це, оскільки у дирекції «Холідею» ще багато творчих планів, про які ми розповімо згодом, та й цієї суботи любителям прогресиву знову буде куди піти. Не пропустіть!


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також