З’їв гречану кашу — і ситий

2865 0

Ми у соцмережах:

З’їв гречану кашу — і ситий

Одна з найпопулярніших круп в українців — гречка. Гречаною кашею годують і в дитсадках, і школах, в санаторіях, і навіть в армії. Дієтологи кажуть, що в ній міститься багато вітамінів і корисних речовин, зокрема, повільні вуглеводи, що дозволяє довго зберігати ситість. А ще в гречці є клітковина, яка допомагає кишечнику добре працювати. Гречана крупа містить безліч корисних для здоров’я мікроелементів — кальцій, калій, вітаміни групи В, амінокислоти, магній, особливо багата гречка залізом.

Дієтологи розповіли, як впливатиме на організм, якщо снідати гречаною кашею тричі на тиждень.

Знижує рівень цукру. Особливо ефективна — зелена гречка. Цю крупу корисно вживати для профілактики діабету, а також при його наявності.

Сприяє схудненню. У 100 г гречаної каші, звареної на воді, міститься всього 110 ккал. Вона досить поживна і зарядить енергією надовго, а також наситить організм потрібними вітамінами. Гречка має сечогінну функцію і виводить токсини.

Зміцнює судини. Гречана каша багата залізом, яке необхідно для нормального функціонування кровоносної системи. Речовина рутин зміцнює судини, зменшуючи ризик розвитку різних патологій. Тому цю крупу радять тим, хто недавно переніс операцію, вагітним жінкам для профілактики різних ускладнень. А також гречка допомагає очистити судини та знизити холестерин.

Допомагає травленню. Клітковина і крохмаль позбавляють від запорів і метеоризму. Нікотинова кислота допомагає налагоджувати метаболізм, прискорюючи синтез білків, жирів і вуглеводів. Але найголовніше — вживання гречаної каші є прекрасною профілактикою раку кишечнику.

Покращує стан шкіри, нігтів і волосся. Цинк, вітаміни А і В прискорюють ріст волосся і роблять його більш блискучим і міцним. Кальцій, також міститься в гречці, він покращує стан зубів, кісток і нігтів і допомагає засвоєнню вітаміну D. Рутин забезпечує природний сонцезахист. Марганець покращує циркуляцію крові, завдяки чому шкіра виглядає більш яскравою і свіжою. А антиоксиданти та флавоноїди уповільнюють старіння. Не каша, а еліксир молодості.

Заспокоює і дарує гарний настрій. Гречка містить речовини, які сприятливо впливають на нервову систему. Її рекомендується вживати навіть при депресіях для поліпшення психологічного стану. Також її рекомендовано вживати, якщо вам сняться кошмарні сни — вітамін В12 допоможе нормалізувати сон.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також