Змінили колір авто? Отримайте нове свідоцтво про реєстрацію

139 0

Ми у соцмережах:

Змінили колір авто? Отримайте нове свідоцтво про реєстрацію

Виділятися на дорозі та їздити на авто улюбленого кольору. На сьогодні технології дозволяють змінити колір транспортного засобу, однак варто подбати про оформлення таких змін та отримати нове свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Зміна кольору потребує обов’язкової перереєстрації оновленого автомобіля в одному із сервісних центрів МВС.

За 2022-2024 роки у сервісних центрах МВС Рівненщини у зв’язку зі зміною кольору перереєстрували 210 транспортних засобів.

Автовласник або довірена особа може звернутися до будь-якого сервісного центру МВС, незалежно від місця проживання або реєстрації, з такими документами:

паспорт з відміткою про реєстрацію місця проживання (або ID-картка та витяг про місце проживання);

копія довідки про реєстраційний номер облікової картки платника податків;

довіреність на уповноважену особу (за необхідності);

свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

- При реєстрації автомобіля є 11 основних кольорів, без уточнень щодо відтінків: чорний, синій, зелений, бежевий, червоний, фіолетовий, оранжевий, жовтий, білий, коричневий, сірий. Тобто, якщо було змінено відтінок авто без зміни основного кольору, перереєстровувати авто не потрібно, - повідомляє  Ярослава Княжинська з Рівненського сервісного центру ГСЦ МВС в Рівненській області. - У випадку, якщо на автомобіль нанесено два і більше кольорів, основним вказується колір його нижньої частини. Тобто дах, капот і багажник можна перефарбувати в будь-який вподобаний колір загальною площею не більше 50%. Для вантажних авто — це колір кабіни. В іншому випадку колір авто зазначається, як комбінований.

Читайте також: Назвали найпопулярніші кольори автомобілів на Рівненщині


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також