Знайшли мопед, який викрали торік

1683 0

Ми у соцмережах:

Знайшли мопед, який викрали торік

Під час патрулювання району 19 травня на автодорозі між селами Іваничі та Базальтове у Костопільському районі поліцейські сектору реагування патрульної поліції помітили мопед, водій якого їхав без мотошолому.

Під час зупинки будь-яких документів на транспортний засіб 35-річний житель села Базальтове не надав. Не мав він при собі і посвідчення на право керування транспортним засобом. Крім того, номерні знаки на двоколісному були відсутні.

 

Крім того, за результатами перевірки з’ясувалося, що мопед знаходиться у розшуку із 2019 року. Ще третього липня до поліції надійшло повідомлення, що у місті Костопіль невідома особа незаконно заволоділа мопедом 60-річного місцевого жителя. Чоловік припаркував його біля супермаркету, а ключі необачно залишив у замку запалювання.

 

За цим фактом слідчі Костопільського відділу поліції розпочали досудове розслідування. Поліцейські встановили, що до злочину причетний 36-річний житель костопільчанин. Чоловік, будучи у стані алкогольного сп’яніння, скористався залишеним без нагляду мопедом та викрав його. У подальшому продав невідомій особі. Слідчі зібрали достатньо доказів для повідомлення зловмиснику про підозру, а кримінальне провадження із обвинувальним актом 30 вересня 2019 року скерували до суду. Відповідно до вироку підсудного зобов’язали відшкодувати власникові вартість транспортного засобу.

На 35-річного водія мопеда, який він перекупив близько місяця тому в незнайомого чоловіка, склали чотири адмінматеріали: за керування незареєстрованим транспортним засобом, без посвідчення водія, реєстраційних документів та мотошолома.  Тепер костопільчанину, аби повернути свій мопед, вилучений та поміщений поліцейськими на територію відділу поліції, необхідно звертатися до суду в порядку цивільного судочинства, повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також