«Золотій підкові» пощастило — її добудує Мороз

7122 0

Ми у соцмережах:

«Золотій підкові» пощастило — її добудує Мороз

Уже до кінця цього року житловий комплекс «Золота підкова», який знаходиться неподалік Луцького кільця, втратить статус довгобуду. Хоч ця історія тягнеться уже шість років, а будівництво не раз заморожували, проте його вкладники не опустили рук. Рівняни самі знайшли нового інвестора — компанію ТОВ «САН-ВЕСТ», власником якої є Віталій Мороз. Цей бізнесмен має славу антикризового менеджера, який успішно добудовував та здав у експлуатацію схожі покинуті будинки в Києві, Львові та Рівному. Тож обіцяє, що 2021 рік вкладники будинку зустрічатимуть у власних квартирах.

Першим об’єктом, яким у Рівному займався Віталій Мороз, є 16-поверховий будинок на вулиці Гагаріна, 22 — розпочала його будувати компанія «Сібінвест», проте, як це часто буває, у неї почалися фінансові трудності. Тому будинок простояв до того часу, поки ним не зайнявся Віталій Мороз. Він не вимагав жодних доплат із людей, які там придбали квартири, проте володіли ними лише на папері. Наразі найвищий будинок у Рівному вже повністю заселений, а його мешканці вдячні бізнесмену. Хто знає, можливо, якби не він, то до цього часу вони не отримали б власних квартир. Знаючи це, до Віталія Мороза звернулися близько тридцяти вкладників «Золотої підкови» з проханням добудувати даний будинок.

— Усе розпочалося рік тому, — розповідає Віталій Мороз. — До нас звернулася ініціативна група співвласників житлового комплексу «Золота підкова». Усі вони придбали квартири в двох під’їздах будинку, проте за кілька років там звели лише коробку на чотири поверхи, яка так і стояла покинутою. Хоч планувалося, що будинок мав бути набагато вищим.

Наша компанія оцінила проект. Адже ширилися чутки, що квартири там кілька разів перепродали. Виявилось, що це неправда. Тоді наша компанія влітку 2019 року домовилася з попереднім власником будинку, оформила документи та почала будівництво. Був замовлений новий проект у столиці. Оскільки об’єкт довго простояв, то четвертий поверх буде демонтовано та перебудовано. Робимо усе так, щоб квартири підходили саме для молоді. Жодних доплат із людей, які придбали там квартири, ми брати не будемо.

Загалом у будинку буде 108 квартир, 34 з яких ми віддамо. Тобто наше майнове право — це 78 квартир. На даний момент вільними для продажу в нас залишилися лише однокімнатні квартири. Їхня площа складає 46 кв. м. Наголошу, що ціна квадратного метра квартири у нас набагато нижча, ніж в інших забудовників, — 9,5 тисячі гривень.

За словами Мороза, такого зниження вартості житла вдалося досягти завдяки тому, що до будинку вже було підведено частину комунікацій. Зараз там є газ, вода та каналізація. Разом із тим, компанія «САН-ВЕСТ» планує відмовитися від силікатної цегли, з якої було побудовано перші три секції житлового комплексу. Тепер будуватимуть з червоної цегли, а сам будинок забудовник утеплить 15-20-сантиметровим шаром пінопласту. Засклять лоджії. Тому якість житла там навіть поліпшиться.

Окрім того, як це уже стало модно в Європі, на кожному поверсі будинку буде безкоштовний wi-fi. Перший рік після здачі справами будинку опікуватиметься обслуговуюча компанія від забудовника. Це триватиме, поки мешканці будинку не створять власне ОСББ. Загалом два нових під’їзди «Золотої підкови» будуть виконані у сіро-червоних тонах.

Про серйозність намірів інвестора також свідчить те, що на місці будівництва уже встановлено кран та розпочалася робота, на будівельний майданчик завозять будівельні матеріали. Буде облагороджено територію та побудовано дитячий майданчик. Тепер же біля двох нових під’їздів буде вимощено бруківку та проведено озеленення. Також прийнято рішення перейменувати ЖК «Золота підкова» на «АВЕНЮ-86».


З продавцями можна зв’язатися за номерами телефону: 063-563-84-35, 067-301-01-30

Сайт компанії «САН-ВЕСТ», на якому можна стежити за усіма новинками, пов’язаними із новобудовою: sanwest.webnode.com.ua


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також