Зоозахисники Рівненщини просять їм допомогти (відео)

1168 0

Ми у соцмережах:

Зоозахисники Рівненщини просять їм допомогти (відео)

У притулку для собак, що знаходиться біля Здолбунова, не вистачає вольєрів. Нині там перебуває 120 тварин. Ще сотня собак знаходиться у обійсті однієї з працівниць в Здовбиці. Однак перевести їх у притулок наразі немає можливості. Для цього потрібно добудувати вольєри, а на це у зоозахисників не вистачає робочих рук та інструментів.

Зоозахисниця Юлія Кухар розповідає Суспільному, вони приїздять по кілька разів на тиждень. Дехто навіть обрав для себе власну підшефну тваринку, дав ім'я і відтоді регулярно допомагає їжею та ліками.

- Ми звичайно дуже раді всім і, якщо ви помітили, то і собаки теж. Вони спочатку бояться, вони начебто охороняють територію, але вже через декілька хвилин потім заспокоюються і дуже раді. Дівчата з ними фотографуються і вони хочуть ту ласку, вони чекають ту ласку, – розповіла Юлія Кухар.

Щоб доставити тварин зі Здовбиці до притулку потрібні вольєри. Юлія Кухар розповідає, що у них є необхідні робочі матеріали для їх спорудження. Не вистачає тільки робочих рук та інструментів.

- Пінопласт стоїть. Дошки лежать тут, лежать в гаражі частково. Є ОСБ-плити. Треба чоловіки, які можуть зробити і допомогти нам з будівництвом. Якщо є можливість, можна взяти з собою інструмент, прийти, допомогти. Буди потрібні, клітки потрібні. Це для перевезення, не тут, на території. Бо життя в клітці – то жахливо, – додає працівниця притулку.

За словами зоозахисниці, під притулок постійно підкидають нових тварин. Деякі з них бувають інфіковані і заражають решту мешканців притулку. Як результат, доводиться додатково витрачатися на вакцини.

Без волонтерів, каже Юлія Кухар, впоратися з викликами було б і зовсім не під силу. Відслідковуючи інформацію через Facebook-спільноту "Надія на дім", вони привозять сюди усе – від їжі і посуду до будматеріалів і інструментів.

- Ми пет-френдлі, ми перевозимо собак, тварин наших клієнтів. Сьогодні навіть взяли дітей наших працівників, для того щоб виховувати оцю відповідальність до тварин. Ми просто побачили в Facebook, що є такий притулок і він потребує допомоги, – розповідає волонтерка від корпоративного сектору Людмила Осипчук.

У переліку потреб м'ясо курки і каші. Їжу у притулку зоозахисники готують на місці, – додає волонтерка.

Окрім собак, у Здолбунівському притулку з часом збираються поселяти також і котів. Кажуть, зроблять це, щойно облаштують відповідну територію. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також