Чому не можна кип'ятити воду двічі

Вода в прямому сенсі є джерелом життя, складаючи 80 відсотків нашого організму. На жаль, та вода, яка надходить в наші будинки через систему водогону, має не тільки корисні властивості, але й у своєму складі містить елементи хлору, різні важкі з'єднання і шкідливі домішки, з якими навіть сучасні фільтри не завжди справляються. Та й підземні джерельні води, на думку фахівців, в нинішніх умовах забруднення ґрунтів не гарантують тієї кришталевої чистоти, якою вони славилися.

1 хв. читання

Варити воду
Вода в прямому сенсі є джерелом життя, складаючи 80 відсотків нашого організму. На жаль, та вода, яка надходить в наші будинки через систему водогону, має не тільки корисні властивості, але й у своєму складі містить елементи хлору, різні важкі з’єднання і шкідливі домішки, з якими навіть сучасні фільтри не завжди справляються. Та й підземні джерельні води, на думку фахівців, в нинішніх умовах забруднення ґрунтів не гарантують тієї кришталевої чистоти, якою вони славилися.
Одним з основних способів знезараження та поліпшення якості споживаної води було і залишається її кип’ятіння, при якому вбивається більшість бактерій, знижується вміст хлору, вода стає м’якшою. Але численні дослідження кип’яченої води показали, що важкі метали не зникають при такому способі обробки води, а деякі частинки хлору можуть вступати в контакт з іншими елементами і перетворюватися на дуже шкідливі речовини. Якщо ж одну і ту ж воду кип’ятити по кілька разів, що часто практикується особливо в офісах і на підприємствах в обідній час, то концентрація таких небезпечних для організму сполук збільшується з кожним разом, а частка корисних сполук кисню зменшується до мінімуму. Інакше кажучи, вода з “живої” та корисної (навіть відносно) перетворюється на “мертву” і шкідливу.

Поділитися цією статтею