Холодець: одним це користь, іншим — нашкодить

На святкових столах у багатьох буде традиційна страва — холодець. Проте багато дієтологів таку страву не схвалюють і попереджають — декому варто відмовитися від споживання холодцю. Тож кому шкідливий холодець, а кому він, навпаки, корисний.

1 хв. читання

У холодці багато природного колагену, який позитивно впливає на стан шкіри, а також волосся, нігтів та зубів. Тож у цьому холодець вам допоможе.

Вживання холодцю зміцнить сполучну тканину, що сприятиме кращому розвитку в підлітка хрящів, хребта, стінок судин і клапанів серця.

Вагітним він допоможе для профілактики розтяжок на шкірі. Проте вживати можна лише негострий холодець і в невеликій кількості.

Для тих, хто перехворів інфекційним захворюванням чи переніс перелом — холодець корисний як джерело вітамінів групи B та мінеральних речовин, корисних для тканин і суглобів. Також ця страва допомагає підвищити гемоглобін у крові, покращити апетит та самопочуття, відновити сили.

А от людям із захворюванням нирок, жовчного міхура і печінки — варто відмовитись від цієї страви. Через великий вміст жиру холодець може нашкодити людям, які мають проблеми зі шлунково-кишковим трактом.

Людям із серцево-судинними захворюваннями та атеросклерозом краще скоротити споживання хоkестерину — а холодець якраз належить до страв із великим його вмістом.

Поділитися цією статтею