Бобові. Найбільша їхня перевага — це великий вміст рослинного білка. Також квасоля і боби — це джерело вітамінів групи В, РР, С; амінокислот, ферментів, вуглеводів, каротину, калію, кальцію, сірки, фосфору, магнію і заліза. Багаті бобові пектинами, пуринами і клітковиною.
Капуста містить практично всі вітаміни, а вітаміну С, так необхідного взимку, особливо багато в білоголовій. Також в ній міститься вітамін U, який є засобом профілактики виразкової хвороби. Капуста корисна в будь-якому вигляді — квашеному, сирому, тушкованому, вареному.
Сухофрукти та горіхи. Запасіться на зиму курагою, родзинками, чорносливом, волоськими горіхами і матимете повний набір для зміцнення імунітету, профілактики проблем з травленням і серцево-судинних хвороб. Сухофрукти і горіхи допоможуть протистояти застуді, поліпшити роботу мозку, зміцнити волосся та нігті.
Мед — прекрасний природний антибіотик, антивірусний, протизапальний і протигрибковий засіб, фермент. У меді зібрано безліч мінералів, вітамінів, мікроелементів.
Гречана крупа. Дієтологи радять вживати гречку якомога частіше: гречана каша допоможе відрегулювати обмінні процеси, уникнути захворювань серця і судин, остеопорозу і навіть раку. Гречка не тільки наповнить організм вітамінами і мінералами, вона зніме стрес, втому, омолодить шкіру і виведе шлаки.






