Продукти-лідери за вмістом вітаміну С

Ківі — рекордсмен за вмістом вітаміну С. Жоден інший фрукт або овоч не містить стільки засобу для підвищення імунітету. Бажано їсти ківі зі шкіркою — в ній багато грубих волокон. Вони всмоктують токсини і виводять їх з організму.

2 хв. читання

prichiny-nedostatka-vitamina-C

Лише один апельсин середнього розміру (150 г) забезпечить денну норму вітаміну С.

Червоний перець має унікальну здатність: розширює звужені і звужує розширені судини. У червоному перці, крім вітаміну С, є капсаіцин. Він визначає, буде перець солодким чи гірким. Ця речовина масово знищує ракові клітини.

У капусті вітаміну С більше, ніж у мандаринах та лимонах, особливо це стосується пізніх сортів. Вітаміни у капусті зберігаються довгий час.

Петрушка посідає одне з перших місць за вмістом корисних мінералів та вітамінів. У 50 г петрушки — добова норма вітаміну С, а за вмістом бета-каротину вона не поступається моркві.

З усіх джерел вітаміну С цибуля — найдешевший овоч.

Шпинат називають «мітлою для шлунка», він допомагає знизити тиск, корисний при діабеті і містить багато вітаміну С. Його вміст у шпинаті залежить від сезону, найбільше його взимку.

У корені селери багато мінеральних солей, щавелевої кислоти, а вітаміну С — менше. Зате багато його у молодому листі селери. Воно покращує кровообіг, позитивно впливає на судини і нормалізує обмін речовин.

Помідори також містять вітамін С. У пізніх сортах овоча його набагато більше, ніж у ранніх. До того ж, томати — гарні антидепресанти, нормалізують обмін речовин і травлення.

Ягоди малини багаті на глюкозу, фруктозу і вітамін С. Малина корисна сама по собі, але навіть чай з її висушених ягід, листя і гілочок принесе користь організму.

Поділитися цією статтею