Як харчуватися в офісі?

Свіжі овочі та фрукти, каші та супи — все це дуже корисно, але забирає багато часу або недоступне для тих, хто увесь день працює в офісі. Ось найкращі поради щодо здорового харчування для трудоголіків: про режим, баланс білків-жирів-вуглеводів, корисні перекуси, вечері після робочого дня.

1 хв. читання

Одне з головних правил здорового харчування — їсти часто, в один і той же час щодня. Як це організувати, якщо у тебе то звіт, то дедлайн, то аудит? Щоб встигнути приготувати і з`їсти сніданок, потрібно встати раніше, а значить — лягти теж не під ранок. Чи варто нагадувати, що чим раніше ти засинаєш, тим краще відпочиваєш, навіть якщо прокинешся рано? Нехай сніданок буде ще одним стимулом не засиджуватися допізна.
Від сніданку до обіду проходить дуже багато часу, сидіти без їжі так довго шкідливо для обміну речовин і печінки. Дуже рекомендуємо перекусити — наприклад, за чаєм з колегами по приходу в офіс.
Полудень — не слово з дитячого садка, а дуже навіть корисна звичка. Тим більше, що до четвертої години працездатність різко падає. Найращий спосіб змусити мізки працювати швидше — відволіктися і знову перекусити. Той, хто попереджає, що “вечеряти треба не пізніше шостої”, напевне, не працював. Як можна організувати останній прийом їжі о 18.00, якщо саме в цей час більшість людей закінчують працювати, а дехто й пізніше? Спокійно їжте після шостої, сьомої чи й восьмої, але припиняйте жувати за три години до сну, особливо якщо працюєте увесь день.

Поділитися цією статтею