А на вікна — мокрі простирадла... Як пережити спеку в будинку чи квартирі без кондиціонера

1086 0

Ми у соцмережах:

А на вікна — мокрі простирадла... Як пережити спеку в будинку чи квартирі без кондиціонера

Коли вдома так само спекотно, як і на вулиці, виручає кондиціонер. Або ж вентилятор. Але є й інші способи освіжити повітря, які не потребують витрачання грошей.

Закрийте прямий доступ сонячних променів у приміщення. Помічниками в цьому стануть жалюзі й штори. Штори бажано використовувати світлих тонів, а жалюзі з відбивною поверхнею.

Не провітрюйте приміщення вдень. Хоча циркуляція повітря в приміщенні й може полегшити страждання, але так тільки здається, гаряче повітря посприяє задусі й температура зросте. Краще зробіть це вночі, коли повітря буде прохолоднішим.

Контрастний душ і прохолодна ванна — це перевірені способи в боротьбі зі спекою. Але ми не можемо проводити весь день у ванній кімнаті... Тому приготуйте розпилювач для води, ви зможете охолодити тіло, періодично пшикаючи на нього. Так само не забувайте розпорошувати воду на штори і в повітря. Також ви можете поставити перед вентилятором миску з холодною водою або льодом — це остудить і зволожить повітря. Мийте руки і вмивайтеся тільки прохолодною або холодною водою.

Якщо від спеки почалася нудота і запаморочення, включіть кран з холодною водою, підставте зап’ястя і стійте так кілька хвилин, потім підставте ліктьові згини і по можливості всі місця пульсації. Процедура займе не більше 5–10 хвилин, але допоможе організму охолонути.

Не забувайте, що готувати їжу при +35 не бажано і навіть небезпечно для здоров’я. Відмовитися від готування буде не складно тому, що при дуже високій температурі повітря апетит знижується і єдине, що вимагає організм — вода. Пийте 1,5–2 літра в день. Від водного балансу в організмі залежить ваше самопочуття.

Постарайтеся вимкнути всі електричні прилади. Мікрохвильовка, чайник, електрична плита, настільна лампа — вони всі виділяють тепло. Бажано залишити тільки холодильник і вентилятор.

Регулярно робіть вологе прибирання. І на деякий час приберіть килими.

Якщо температура занадто висока, намочіть простирадла і повісьте на всі вікна.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також