Брати Свистуни просять землю

2007 0

Ми у соцмережах:

Брати Свистуни просять землю

Для будівництва ще одного бізнес-центру біля базару, в який планують перенести й лазню. Брати Свистуни, власники ринку «Моріон» і торгового центру з такою ж назвою на вулиці Шевченка, хочуть неподалік звести ще один бізнес-центр. Спеціально для цього вони рік тому викупили два приміщення — одне з них належало ТОВ «Фірма Либідь», а інше — ТОВ «Віслав ЛТД». Зараз їх використовують під склади для роздрібної торгівлі. Аби отримати дозвільні документи на реконструкцію, вони просять продати їм більше шести соток землі під цими приміщеннями.

 Мирослав Савонюк, представник власників ринку:

Після купівлі земля під приміщенням залишилася у користуванні в попередніх власників. Тепер потрібно врегулювати питання із землею в зв’язку з набуттям права власності на нерухоме майно. Без землі ми не зможемо щось будувати. Є намір реконструювати все так, щоб будівля мала кілька поверхів. Скільки саме — важко сказати зараз, не маючи проекту. Передбачається на першому поверсі розмістити лазню, яка нині діє у торговому центрі «Моріон». Адже вона, збудована за колишніми технологіями, працює у збиток. Роботи з її реконструкції обійдуться втридорога — доцільніше збудувати нову.

Питання про продаж землі розглядала постійна бюджетна комісія міської ради. На її засідання приходили дрібні торговці, у яких із Свистунами давній конфлікт після підвищення орендної плати на ринку за торгові місця. Базарники просили у депутатів не продавати комунальну землю.

Окрім того, своє занепокоєння висловили три ОСББ, що знаходяться поруч. Вони зараз оформляють у власність свою прибудинкову територію і бояться, щоб ніхто випадково туди не заліз, поки у них не буде на руках усіх документів.

Також так збіглося, що чиновники мають намір продати земельну ділянку розміром 132 кв. м, яка знаходиться поруч зі складами, викупленими Свистунами, та огороджена парканом. А будівельні роботи можуть перекрити доступ до цієї ділянки, яка стане менш привабливою для бізнесу. Відповідно, місто одержить від продажу набагато менше грошей. Тому чи давати дозвіл на продаж землі «Моріону» під його ж приміщеннями, бюджетна комісія вирішить під час наступного засідання. На нього запросять представників «Моріону» та ОСББ.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також