Дарувати посмішку у складні часи: атомники привітали школярів із Днем знань

198 0

Ми у соцмережах:

Дарувати посмішку у складні часи: атомники привітали школярів із Днем знань

За традицією, до Дня знань атомники Рівненської АЕС організовують свята для дітей із незахищених верств населення в межах благодійної акції «Енергія добра».

Безстрокову акцію колектив РАЕС проводить вже п’ятий рік поспіль: до Дня знань, Дня Святого Миколая та Дня захисту дітей. Нині атомники з більш як 40 структурних підрозділів та адміністрація підприємства привітали з Днем знань 95 школярів Вараської територіальної громади. Це учні 1–11 класів Мульчицького, Більськовільського, Собіщицького, Сопачівського, Вараських ліцеїв та Рудківської, Озерецької, Старорафалівської гімназій.

Як і щороку, атомники підійшли індивідуально до кожної дитини і, відповідно до їхніх потреб, підготували все, що необхідно для комфортного старту навчального року та, безперечно, трішки більше. Це, зокрема, спортивний одяг і взуття, рюкзаки, канцелярія, книжки, розмальовки, смаколики тощо. На жаль, через дні жалоби у Вараші заплановане яскраве свято довелося скасувати, однак самі подарунки і увага до дітей вже були для них відрадою та причиною для посмішки.

Школярів із солодощами зустрічали аніматори. З початком навчального року учнів привітали генеральний директор РАЕС Павло Ковтонюк і голова профспілки підприємства Іван Мельник.

— Хочу побажати вам успішного навчання, щоб цього року ви знайшли ще більше друзів та набули багато цінних знань, які обов’язково знадобляться у житті. Ви — наше майбутнє! Дякуємо ЗСУ, завдяки яким діти можуть вчитися і ставати повноцінними членами великої родини України, ну а ми можемо працювати і допомагати тут в тилу, — наголосив Павло Ковтонюк.

— Україна переживає надскладні часи, але життя продовжується і дітям потрібно йти до школи, де кожен день приносить розвиток і знання. Чим більше ми сьогодні приділятимемо уваги розвитку юного покоління, тим більшою буде їхня віддача, коли вони стануть дорослими та підуть у самостійне життя. Коли стануть атомниками, міністрами, президентами. Дякую усім працівникам РАЕС, які, незважаючи на свою зайнятість та можливості, постійно долучаються до різних благодійний акцій, — зазначив Іван Мельник.

Ми пам’ятаємо про подвиги наших воїнів, але й не хочемо забувати про вас, дітей. Нехай цей навчальний рік буде вдалим і ніяка ворожа ракета не зашкодить здобувати знання, які ви згодом зможете використати у відбудові й розбудові України, — зазначила координаторка акції, заступниця начальника управління інформації та зв’язків з громадськістю РАЕС Ірина Жук.

Восьмирічний Артем цьогоріч навчається в третьому класі. Хлопчик розповів, що вже встиг розглянути подарунки, тож поспішає додому, щоб розкласти все на полиці:

— Подарунки — дуже класні, дякую! Відчуваю сьогодні наче велике свято, у якому я — головний герой.

— Мене переповнюють позитивні емоції. Працівники РАЕС — як велика сім’я, яка дбає про інших. Дуже приємно отримати стільки подарунків. Це все знадобиться мені у навчанні, — поділилася враженнями п’ятикласниця Марійка.

Серед дітей, які б мали отримати подарунки, були і двоє хлопчиків із Сопачева, котрі нещодавно трагічно загинули. Атомники передали директорові Сопачівського ліцею, куди діти мала б піти цьогоріч у перший клас, квіти та іграшки. Перше вересня в освітньому закладі оголошено Днем жалоби, тож було оголошено хвилину мовчання, і всі присутні схилили голови у скорботі за дітьми.

За всебічну й постійну підтримку юних мешканців громади начальниця управління освіти Вараської ТГ Олена Корень вручила колективу Рівненської АЕС Подяку від імені освітян і батьків та патріотичну фотокартину, яка є символом енергії добра, реальних дій та єдності атомників.

— Ми всі пишаємося, що живемо у місті атомників, що поряд підприємство, яке виробляє енергію та дарує енергію добра, — зауважила Олена Корень. — Вкотре вся родина Рівненської АЕС допомагає діткам, яким увага найбільше потрібна. Приємно бачити, як в такі нелегкі часи діти посміхаються й радіють подарункам. Для когось це дрібниці, та для них це величезне добро. Атомники — приклад, що тільки добрими справами ми можемо змінювати себе та світ навколо на краще.

Також працівники РАЕС завітали до Вараського міського центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю ім. З. А. Матвієнко. Пакунки від представників керівництва та шістьох підрозділів Рівненської АЕС отримали 44 маленьких та дорослих вихованців Центру. Серед подарунків — набори для дозвілля, солодощі, а для дітей, які отримують освітні послуги, ще й спортивні костюми, взуття та рюкзаки.

Директорка Центру реабілітації Наталія Федінчик зазначила, що для вихованців закладу атомники створюють радісну атмосферу у День знань третій рік поспіль в межах акції «Енергія добра»:

Це не перша добра справа колективу РАЕС. Щороку ми проводимо багато спільних заходів. За цей час атомники стали справді хорошими друзями для наших вихованців. Подарунки люблять усі, адже вони приносять позитивні емоції, а через них діти відчувають турботу та увагу. Сьогодні це особливо важливо.

Юлія ВЕРБА.
Фото: Надія Тимофєєнко, Анна Мохнар


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також