Галерея з кіосків перестоїть Третяка?

2672 0

Ми у соцмережах:

Галерея з кіосків перестоїть Третяка?

У вересні 2021 року підприємець Олександр Сачевчич почав зводити в сквері на вулиці Київській навпроти автовокзалу два ряди кіосків, запевняючи, що має на це дозвіл. Попри протестні акції небайдужих громадян і заяви міського голови Олександра Третяка — якщо підприємець не демонтує ці споруди, то це зробить місто, кіоски вистояли і вже, очевидно, приносять прибуток власнику. Бо судові рішення виявились сильнішими за слова міського голови.

Днями в цій справі з’явився несподіваний поворот. Підприємець Олександр Сачевчич раптом відкликав реєстрацію права власності на ці кіоски. Про це повідомила пресслужба міськради, підкресливши, що зробив він це добровільно. Нерухомістю ці кіоски стали у вересні 2022 року, коли державна реєстраторка Корнинської сільської ради Анастасія Левандовська  ці 14 тимчасових споруд торгово-офісними приміщеннями. Чому раптом підприємець відмовився від вже зареєстрованої нерухомості?

Святослав Клічук, депутат міської ради:

— Кіоски — це тимчасові споруди. Сам підприємець стверджував, що вони не мають фундаментів. Тобто не можуть бути нерухомістю. Однак згодом він зареєстрував їх як нерухомість. Якби той об’єкт отримав статус нерухомості, то кіоски звідти ніхто ніколи б не прибрав. Коли я про це дізнався, то подав скаргу до Антирейдерської комісії при Міністерстві юстиції, щоб скасувати рішення державного реєстратора як незаконне. Очевидно, через це підприємець вирішив відкликати своє рішення. На мою думку, навіть кіоски там не відповідають виданим паспортам прив’язки. Бо відповідно до документів, їх там має бути 10, а по факту стоїть 14. Якби міська влада хотіла, то їх знесла б.

Микола Дядюсь, заступник міського голови Рівного:

— Для розуміння ситуації. Сесія міської ради зобов’язала управління містобудування та архітектури видати наказ про анулювання паспортів прив’язки на тимчасові споруди на вулиці Київській. Управління виконало вимогу. Однак підприємець оскаржив скасування документів у судах. Управління архітектури програло дві судові інстанції.

Богдан СЛОНЕЦЬ.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також