Кава з цикорію: чому її варто пити щодня

11406 0

Ми у соцмережах:

Кава з цикорію: чому її варто пити щодня

Останніми роками почали набирати популярності безкофеїнові альтернативи традиційній каві. Однією із таких є кава з цикорію. Про це повідомило видання NewsBytes. Такий напій виготовляється з коренів цикорію та має горіховий смак.

Цикорій — кульбаба, яка має жорсткі стебла та фіолетові квіти. Для приготування напою коріння рослини обсмажують, подрібнюють та заварюють. Такий напій можна пити окремо або змішувати з традиційною кавою. Корінь цикорію не містить кофеїну, тому напій з нього стає ідеальною альтернативою для тих, хто хоче зменшити споживання кофеїну.

Корінь цикорію — це багате джерело інуліну, пребіотичної клітковини, яка корисна для деяких бактерій у кишечнику. Інулін допомагає підтримувати здоровий баланс у кишковому середовищі, що важливо для травлення, засвоєння поживних речовин і імунної системи.

Також цикорій містить марганець, який відіграє важливу роль у підтримці функції мозку та бере участь у метаболізмі вуглеводів, амінокислот і холестерину. Також рослина має вітамін В6, який підтримує розвиток мозку, функціонування та здоров’я нервової системи. Кава з цикорію може допомогти запобігти стрибкам рівня цукру в крові.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також