Коли потрібна послуга з лабораторного аналізу води?

616 0

Ми у соцмережах:

Коли потрібна послуга з лабораторного аналізу води?

Дотримуватись вимог законодавства щодо хімічного складу води необхідно, як у промисловій, так і побутовій сфері. Від цього залежить добробут та епідеміологічна обстановка в окремому регіоні. Саме тому лабораторний аналіз води може знадобитися фізичним та юридичним особам у плановому чи терміновому порядку.

Зверніть увагу, що хімічний склад води регулюється санітарними нормами, національними стандартами та правилами. Відхилення від гранично допустимих значень окремих речовин може спричинити негативні наслідки. Потенційно небезпечною може бути навіть кристально чиста вода, яка не має підозрілого запаху та кольору. Точно визначити безпеку рідини можна лише в лабораторних умовах. Експрес-тести, які використовуються в домашніх умовах, у багатьох ситуаціях виявляються неефективними, тому краще відразу звернутися до фахівців для проведення дослідження.

Навіщо перевіряти якість води?

Приватні особи найчастіше замовляють лабораторний аналіз води у таких цілях:

♦ правильний вибір типу фільтра та визначення його ефективності;

♦ перевірка води, що використовується для поливу рослин;

♦ контроль фізико-хімічних умов акваріумах;

♦ необхідність взяття проб у басейнах;

♦ контроль хімічного складу питної води у джерелах, свердловинах та міських водопроводах;

♦ перевірка води у пляшках.

Своєчасний аналіз якості води дозволяє запобігти розвитку захворювань та виключити випадки отруєнь. Ця послуга також потрібна при необхідності вибору оптимального виду водопровідної системи. Результати дослідження допоможуть використовувати кожне водне джерело за призначенням, знайти причину забруднень і вибрати відповідне обладнання, що очищає. Не нехтуйте державними вимогами та стандартами, а лабораторія «УкрХімАналіз» допоможе провести найточніший аналіз за широким спектром показників.

Найважливіші хімічні показники

Специфіка дослідження залежить від мети аналізу та джерела води, з якого було взято проби. Зазвичай оцінюється близько 20 параметрів з наступних категорій:

♦ неорганічні (катіони та аніони);

♦ розчинені гази (кисень, сірководень та інші);

♦ хлор та його сполуки;

♦ органолептичні показники (прозорість, смак, колір та запах);

♦ узагальнені (жорсткість, кислотність, щільність та інші важливі параметри);

♦ органічні (сульфокислоти, феноли, вуглеводи).

Сучасні технології дозволяють дізнатися, які саме органічні речовини містяться у складі. Це забезпечує можливість визначення причини забруднення для її подальшого усунення.

Для збереження здоров'я та запобігання інфекційним захворюванням важливо вживати воду, в якій не містяться важкі метали, шкідливі бактерії та нафтопродукти. Лабораторія «УкрХімАналіз» допоможе провести необхідні дослідження, щоб убезпечити вас та навколишнє середовище.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також