Менше за Львів, більше за Тернопіль: яку частку зарплати «з'їдає» оренда житла у Рівному?

2182 0

Ми у соцмережах:

Менше за Львів, більше за Тернопіль: яку частку зарплати «з'їдає» оренда житла у Рівному?

У нашому місті - ще не найгірший варіант.

Про результати такого дослідження розповідає Work.ua

- Частка середньої заробітної плати, яку треба викласти за соло-проживання, залежить від регіону. Що далі від лінії фронту, тим більший відсоток зарплатні «зʼїдає» оренда, - йдеться у статті видання.
 
Найнижче співвідношення оренди та зарплати - у Херсоні. Тут на винайм однокімнатної квартири припадає 21% середньої зарплати. Трохи більше обійдеться проживання у Харкові (34%) та Миколаєві (35%).
 
А найбільшу частку зарплати за однокімнатний дах над головою доведеться викласти у Дніпрі (71% від середньої зарплати), Вінниці (73%), Полтаві (77%), Києві (78%) та Львові (80%).
 
У Рівному цей показник складає 61%.
 
Баристі у Львові та вантажнику в Києві не позаздриш, - додають журналісти видання.
Розмір середньої заробітної плати — не єдиний критерій, який варто використовувати для аналітики. Адже представники десятків професій заробляють набагато менше чи більше.
 
До прикладу, у столиці житло найлегше винаймати менеджерам з продажу — ці фахівці заробляють в середньому 30 000 грн, отже, на оренду витрачають 52% доходу. Найважче ж доводиться комплектувальникам та вантажникам — за середньої зарплати у 16 500 грн, вони в середньому витрачали б на однокімнатне житло 94% зароблених коштів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також