На Рівненщині у Пасічника вищий рейтинг, ніж у Зеленського і Порошенка

7347 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині у Пасічника вищий рейтинг, ніж у Зеленського і Порошенка

Соціолог Роман Микитюк оприлюднив результати дослідження соціологічної групи “Вибір”, проведеного в Острозькому районі. Один із його висновків - песимістичні настрої в суспільстві поглиблюються.

Відповідно до результатів опитування більшість мешканці Острозького району вважають, що справи в Україні розвиваються негативно (75%), позитивно - лише 12%. Половина опитаних впевнені, що за останній рік в країні стало більше безладу (52%), 38% - вважають що нічого не змінилося, для 7% стало більше порядку. У той же час основна емоція, яка найкраще відображає стан опитаних – розчарування (51%), надія – у 18%, розгубленість – у 14%. Згідно реформи децентралізації, містро Острог стане центром майбутньої Острозької об’єднаної територіально громади куди увійдуть всі населені пункту нинішнього Острозького району.

Як свідчать дані соціологічного опитування, 46% підтримують приєднання сільських населених пунктів до Острога в Острозьку ОТГ в рамках децентралізації, 44% - проти цього. Серед політиків та місцевих діячів найбільший рейтинг серед опитаних у ректора Національного університету «Острозька академія» Ігоря Пасічника. Рівень довіри до нього вищий ніж до президента Володимира Зеленського та екс-президента Петра Порошенка. Серед місцевих політиків доволі позитивне ставлення до Юрія Ягодки, Василя Веляника та Олександра Шикера. Інших політиків не знають більше половини опитаних.

Якби зараз проходили вибори голови об’єднаної територіальної громади за Юрія Ягодку проголосували б 32,8% виборців і тих, хто визначився з вибором, а за Олександра Шикера – 13,6%. Василя Веляника готові підтримати 8,4% опитаних, а Богдана Туровича – 7,7% з тих хто визначився і піде на вибори. Трохи більше семи відсотків мають Валентина Стрілецька та Павло Нікітюк. Рейтинг інших кандидатів, які були включені до соціологічного опитування, менше 5%. Кожен п’ятий не визначився зі своїми вподобаннями.

Лідирує Юрій Ягодка й у симпатіях виборців серед ймовірних кандидатів до Рівненської облради. Якби зараз були вибори до обласної ради, то за Ягодку проголосували б 30,5% виборців і тих, хто визначився з вибором. На другій позиції Віталій Ундір – 13,7%, а «бронза» опитування у Віктора Щербачука – 9,3%. Далі симпатії виборців розділились наступним чином: Василь Веляник – 7,8%, Валентина Стрілецька і Олександр Шикер – по 7,5%. Кожен сьомий не визначився зі своїми вподобаннями.

Соціологічна група «Вибір» провела соціологічне опитування мешканців Острозького району у період з 2 по 6 липня 2020 року. Було опитано 400 респондентів, методом особистого формалізованого інтерв’ю, у всіх населених пунктах району. Похибка опитування не перевищує 4,9 відсотка.

З результатами опитування можна ознайомитися за посиланням.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також