На трасі Київ-Чоп на Рівненщині потрібно перекласти верхній шар асфальту - дорожники

3293 0

Ми у соцмережах:

Микола Козачок

Київ-Чоп капітально відремонтували до Євро-2012. Кошти на неї кредитував Світовий банк, а ремонти проводили міжнародні компанії. На Рівненщині - італійська, турецька та азербайджанська.

 Дорога мала би слугувати роками, але за умови, що її належно утримувать. Це стосується не лише ямкового ремонту, а й дотримання норм навантаження транспорту та вчасна заміна верхнього шару асфальту.

Заступник начальника Служби автомобільних доріг у Рівненській області Микола Козачок зазначив сьогодні на прес-конференції, що сьогодні дорога на багатьох ділянках зруйнована, бо було недотримано норм міжремонтного утримання.

Так, щосім років потрібно замінювати верхній шар асфальту, аби дорога не руйнувалася серйозніше.
За словами п.Козачка, Служба не раз просила виділити фінансування на такі роботи, але грошей Укравтодор не передбачав.

Лише вчора заявили, що у цьому році з держбюджету буде виділено 550 млн грн на ремонти двох трас: Київ-Одеса та Київ-Чоп. Рівненщина з цієї суми орієнтовно отримає 50 млн грн.

Як зазначив Микола Козачок, на ці кошти буде проведено тендер. Підрядник, який виграє, буде зобов'язаний ремонтувати дорогу лише методом карт, тобто рівно вирізатиме шматки асфальту та кластиме новий асфальт.

На деяких ділянках зрізатимуть по кілька кілометрів. Наприклад, між Михайлівкою та Крупцем Радивилівського району. Також п.Козачок наголосив на кількох найбільш проблемних ділянках: у Крупці, Бугаївці, Котах, Ситному Радивилівського району, Птичі, Крилові, Панталії, Турковичах, а також на повороті до Варковичів (там потрібно ремонтувати дамбу) Дубенського району.

До слова, трасою Київ-Чоп на Рівненщині щодня проїздить 18-25 тис. авто, з яких 5 тисяч - важковаговий транспорт. 500-800 вантажівок, попри заборону, важать більше 50 тонн. Вони, перепади погоди та сіль, якою посипають дороги, найбільше руйнують дорожнє покриття, зазначив Козачок.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також