Навесні серце потребує мінералів

1619 0

Ми у соцмережах:

Фото Depositphotos

Загострення захворювань серцево-судинної системи — одне з найпоширеніших у весняний період. Адже за зи-му організм людини виснажується, втрачаючи необ-хідні для життя мінерали і вітаміни. Щоб серце працювало злагоджено і без перебоїв, потрібно відмовитись від шкідливих зви-чок, важливі прогулянки на свіжому повітрі та уникнення стресових ситуацій. Крім того необхідно підтримувати мінерально-вітамінний баланс ор-ганізму.

Одними з найбільш важливих «серцевих» мінералів є калій і маг-ній. Калій слугує живленням для міо-карда, регулює активність м’язів, знижує кров’яний тиск, покращує надходження кисню до мозку. Дефіцит калію негативно впливає на серцевий ритм, підвищує ризик розвитку аритмій та інсультів. Магній забезпечує стабільність роботи серцевого м’яза і кровоносної системи, ви-являє антиаритмічну дію, сприяє розслабленню м’язів і нормалізує кров’яний тиск. Через дефіцит магнію в організмі серцево-су-динна система страждає в першу чергу, розвиваються такі захво-рювання, як аритмія, гіпертензія, ішемічна хвороба серця. Під уда-ром перебувають також нервова і ендокринна системи.

Калій та магній доповнюють один одного, як нерозлучні парт-нери: якщо в крові буде недо-статня кількість калію, дефіцит магнію теж забезпечений. Комбі-нація калію і магнію поліпшує об-мін речовин в міокарді, підвищує переносимість серцевих глікози-дів, зменшує ризик тахікардії та аритмії. Приймати калієво-маг-нієві препарати рекомендується людям, що страждають від арит-мій, порушень серцевого ритму, тахікардії, підвищеного артері-ального тиску, а також з профілак-тичною метою за дефіциту калію і магнію у крові.

Фахівці також вважають, що у день необхідно відводити хоча б 30−40 хвилин на помірне фізичне наван-таження — наприклад, енергійну ходьбу, плавання. П’ять-шість кі-лометрів на день — стільки повинна пройти людина, щоб серце-во-судинна система отримувала необхідне навантаження.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також