Новий Мессі й Роналду

1843 0

Ми у соцмережах:

Новий Мессі й Роналду

Пішов одинадцятий рік, як "золотий м'яч" найкращого футболіста світу присуджують або аргентинцю Ліонелеві Мессі, або португальцю Кріштіану Роналду. Обом уже за 30, але вони залишаються найкращими.

Тож у претендента на приз, якого зватимуть не Ліонель і не Кріштіану, є два шляхи: або очікувати, доки ця суперпарочка зійде з футбольного обрію, або перевершити їх настільки, щоб це було очевидно всім.

Кілька років тому я бачив "претендентом на престол" аргентинця Пауло Дібалу, який грає за італійський "Ювентус". Але для цього йому слід було перейти до "Барселони" чи до мадридського "Реала". І стати лідером нової команди. Дібала цього не зробив, тож залишається у черзі.

Тим часом на обрії з'явився новий претендент – француз Кіліан Мбаппе, який нещодавно змінив "Монако" на "Парі Сен-Жермен". За потенціалом цей 19-річний юнак не гірший, а може, і кращий за нинішніх "королів". Але, щоб отримати "Золотий м'яч", він має виграти щось серйозне. Або разом із "ПСЖ" пройти у лютому "Реал", а потім взяти Кубок чемпіонів. Або стати чемпіоном світу з національною командою Франції. Або взяти обидва титули, до яких "Золотий м'яч" стане тоді лише приємним обов'язковим бонусом.

Чи здатен Мбаппе змістити Роналду з "трону", дізнаємося наприкінці лютого. Якщо португалець разом із "Реалом" знову виявиться сильніший, французькому таланту залишиться очікувати нового шансу й переходити до "Реала". Що станеться раніше – Мбаппе здобуде світове визнання чи переїде до Мадрида – не має значення. Аби лише Кіліан не повторив досвід Неймара й Бейла. Їх теж колись вважали претендентами на "Золотий м'яч"

Gazeta.ua


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також