Обережно: неподалік Костополя - аварійні ями!

644 0

Ми у соцмережах:

фото - ілюстративне

На ділянці автодороги від Костополя до блокпоста у напрямку Рівного утворилися аварійно небезпечні ями.

У темну пору та особливо в опадах ями непомітні, адже вони жодним чином не позначені й не обгороджені. Тож водії, котрі вскочили в халепу на цій ділянці, щодня шикуються в черги на шиномонтаж, повідомляє фейсбук-спільнота  Костопільщина 21 століття..

Якщо обійшлося лише пробитим колесом, то це, вважай, дрібниці. Але аварійні ями часто коштують водіям значно дорожчого ремонту. У такому разі власник побитого авто має право позиватися до суду й вимагати компенсацію.

Аби мати докази того, що автомобіль пошкоджений саме через ями на дорозі, потрібно зупинитися, встановити знак аварійної зупинки та викликати поліцію. Поліцейські мають заміряти глибину ям, скласти акт обстеження ділянки дороги, намалювати схему пригоди та зафіксувати усе на фото на відео. Власник авто теж має усе зняти.

Якщо заміри покажуть, що глибина ями понад 4 см, і авто зазнало ушкоджень саме через яму, а не через порушення правил дорожнього руху, то поліцейські мають скласти протокол про адмінпорушення. У такому разі водій може подати претензію дорожній установі та позов до суду. Вартість ремонту автомобіля після огляду встановлює експертна організація.
Процедура тривала і клопітна, тому водії у переважній більшості випадків з такими претензіями не звертаються. А у компанії «Рівнеавтошляхбуд», яка обслуговує цю ділянку дороги, повідомили, що «хлопці заїдуть і подивляться, може, холодний асфальт покладуть». Або хоча б обгородять ями так, щоб водіям було завчасно помітно.

Нагадуємо, що компанія «Рівнеавтошляхбуд» обслуговує переважну більшість доріг між селами Костопільської громади. Крім ремонтів, вона також є відповідальною за розчищення доріг від снігу та посипання від ожеледі.

Телефони цієї організації: 0965289794, 0503751025, 0988300150. 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також