Перевіряють переселенців у Рівному, бо серед них бувають вороги

8222 0

Ми у соцмережах:

Перевіряють переселенців у Рівному, бо серед них бувають вороги

Спецслужби активно слідкують за діяльністю тих, хто приїздить на Рівненщину. Адже з початку вторгнення в країні активізувалися колаборанти, які допомагають російським окупантам. І нещодавно це дало свій результат. Виявилось, що переселенка, яка приїхала в область з Донеччини раніше займалася дискредитацією української армії.

 За словами речниці СБУ Рівненщини Анни Свінціцької-Савчук, боротьба з внутрішнім ворогом є у пріоритетах служби:

- Співробітники управління на постійній основі проводять комплекс контррозвідувальних, пошукових, гласних та негласних заходів, у тому числі, і у середовищі внутрішньо переміщених осіб області.

Нещодавно під час таких заходів було виявлену особу, яка, перебуваючи у Лимані, взяла участь у відеозйомці дискредитаційних роликів проти українських військових.

Зловмисниця висвітлила у відео неправдиві відомості про нібито обстріли українськими військовими житлових кварталів та цивільного населення у Лимані. В подальшому ці ролики використали російські пропагандисти для своїх інформаційно-психологічних операцій.

Працівники СБУ на Рівненщині проводять систематичні заходи у середовищі внутрішньо переміщених осіб області. Вони включають у себе контррозвідувальні опитування окремих осіб, точкові перевірки місць компактного проживання переселенців та проведення відповідних антитерористичних контррозвідувальних заходів із залученням інших сил оборони.

Результатами вказаних заходів слугували неодноразові виявлення осіб, які виправдовували збройну агресію Росії та поширення комуністичної символіки.

З початку року за матеріалами управління було повідомлено про підозру 19 особам, яких підозрюють у колабораційній діяльності, та - 23 підозри у виправдовуванні збройної агресії проти України та глорифікації її учасників.

В СБУ розповіли, як серед мешканців Рівненщини можна розпізнати колаборантів:

⁃ як правило, вказані особи є місцевими мешканцями, які навчались/проживали в рф/рб/АРК, мають родичів, нерухоме майно, бізнес з громадянами рф або їх сателітами, постійно «вживають» фейкову інформацію, отримувану з російських інформресурсів, у звʼязку з чим категорично заперечують очевидні військові злочини країни-агресора;

⁃ нерідко такі особи виявляються серед вимушено-переміщених осіб, які приїжджають з тимчасово окупованих територій, але в силу певних обставин (тривале проросійське «зомбування»), мають антиукраїнську позицію.

Ознаки, які вказують про можливу готовність до співпраці з ворогом:

⁃ висловлення у побуті, або на своїх сторінках в соцмережах активної проросійської/антиукраїнської позиції, категоричне несприйняття української мови, державної символіки, видатних історичних постатей;

⁃ відкрита підтримка злочинних дії рф, невизнання суверенітету та територіальної цілісності України, поширення панічних та антидержавницьких настроїв, антиукраїнських наративів, поєднаних з необґрунтованою критикою української влади;

⁃ підвищений інтерес до обʼєктів військової та критичної інфраструктури, ведення прихованого спостереження, фото-, відеозйомка вказаних обʼєктів, визначення їх точних координат, встановлення режиму їх роботи та систем охорони/оборони.

Якщо ви виявили таких осіб у своєму оточенні, то зверніться до управління СБУ в Рівненській області.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також