Рівненський адвокат орендував на Житомирщині землю у «мертвих душ»

1132 0

Ми у соцмережах:

Рівненський адвокат орендував на Житомирщині землю у «мертвих душ»

За процесуального керівництва Коростенської окружної прокуратури Житомирської області повідомлено про підозру рівненському адвокату. Йому інкриміновано шахрайство, легалізацію (відмивання) майна, здобутого злочинним шляхом, зловживання повноваженнями та службове підроблення.

За даними слідства, підозрюваний розробив шахрайську схему заволодіння землею у Малинській територіальній громаді на Житомирщині. Він придбав корпоративні права одного з приватних підприємств регіону та, ставши одноосібним його власником, призначив себе директором. У такий спосіб отримав розпорядчі повноваження.

У 2021 році адвокат виготовив та підписав від імені колишнього директора підприємства понад 100 договорів оренди земельних ділянок терміном на 45 років. Загальна площа земель складає 315 га, вартість – понад 12 млн грн.

Чоловік датував договори 2004-2017 роками і підробив підписи власників землі. Їх значна частина на час вчинення злочину померли. На підставі підроблених документів провів державну реєстрацію договорів та незаконно зареєстрував за товариством право оренди на землю.

У подальшому легалізував свої дії, передавши її в суборенду іншому товариству з метою одержання прибутку.

Унаслідок незаконної оборудки громаду та майже пів сотні спадкоємців позбавлено права законного користування належними їм земельними ділянками.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Також накладення арешту на його майно – автомобіль, приватний будинок та корпоративні права підприємства.

Офіс генпрокурора України повідомляє, що досудове розслідування здійснює відділення поліції №1 Коростенського райуправління поліції, оперативний супровід – Управління СБУ в Житомирській області. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також